Ce este morfologia fetală și ce fel de anomalii puteți detecta prin acest examen

Data actualizării: Data publicării:
dr catalin herghelegiu
Dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie

Ecografiile au un rol esențial în monitorizarea sarcinii. Medicii pot spune astfel din timp dacă există un risc de complicații, care necesită tratament de specialitate. Astăzi aflăm despre importanța morfologiei fetale de la dr. Cătălin Herghelegiu, medic specialist Obstetrică-ginecologie.

Morfologia fetală este un tip special de ecografie de sarcină, prin intermediul căreia medicul obstetrician evaluează cu foarte multă atenție fătul și felul în care acesta s-a dezvoltat până la momentul respectiv. Ecografia de morfologie fetală poate fi repetată, permițând astfel evaluarea în dinamică a evoluției fătului. Investigațiile sunt foarte importante pentru identificarea unor eventuale malformații sau anomalii genetice care ar putea amenința viabilitatea fătului sau ar putea crește riscul sarcinii.

Morfologia fetală este doar un pas din monitorizarea corectă a sarcinii, alături de consultațiile de obstetrică-ginecologie. Scopul acestora este de a evidenția anumite probleme legate de făt sau de mamă și de a permite pregătirea pentru orice situație în vederea aducerii pe lume a celui mic. Este recomandabil ca nașterea să se realizeze într-o maternitate dintr-un spital multidisciplinar, pregătită pentru orice situație de risc pentru mamă sau pentru făt.


Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri