Regurgitarea mitrală este un defect de închidere a valvei mitrale. Ce complicații pot apărea din cauza acestei condiții

Data publicării:
dr victor costache
Prof. Dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară

Regurgitarea mitrală este un defect de închidere a valvei mitrale. Ce complicații pot apărea din cauza acestei condiții și care sunt opțiunile moderne de tratament, discutăm cu prof. dr. Victor Costache, medic primar chirurgie cardiovasculară.

Regurgitarea mitrală este o afecțiune ce apare cel mai frecvent prin degenerarea valvei mitrale, cea care desparte atriul stâng de ventriculul stâng. Dacă nu este tratată la timp, boala progresează cu tulburări de circulație a sângelui, cu creșterea presiunii pe inimă și pe plămâni. Inima se dilată și poate apărea insuficiența cardiacă, o boală gravă care limitează mult activitatea fizică și crește riscul de deces.

Pentru pacienții diagnosticați cu insuficiență mitrală, este important să se adreseze unui centru cu experiență în asigurarea tuturor opțiunilor de tratament. Acestea includ chirurgia, care în prezent se efectuează minim invaziv, prin minitoracotomie sau chirurgie endoscopică, dar și procedurile de cardiologie intervențională, realizate în laboratorul de cateterism. Pentru repararea valvei mitrale degenerate, există opțiunea realizării unei proceduri minim invazive de implantare a unui mic dispozitiv de ultimă generație, numit MitraClip, la nivelul valvei mitrale defecte, cu rezultate foarte bune.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri