CTP a vorbit despre o mare nedreptate de la Premiile Oscar® 2019

Data actualizării: Data publicării:
cristian tudor popescu ctp digi24

Criticul de film Cristian Tudor Popescu a declarat, la Digi24, că îl bucură faptul că „Green Book” a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film, însă consideră că este o nedreptate că Viggo Mortensen nu a luat trofeul pentru cel mai bun actor. „Rami Malek nu m-a făcut să înțeleg de ce a fost Freddie așa, care era legătura între muzica și viața lui”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

„Nu m-am așteptat să câștige „Green Book”, așa cum am mai spus, „Roma” părea favoritul și chiar a confirmat, câștigând premiul pentru regie, pentru cel mai bun film străin și, dacă nu ma înșel, și premiul pentru cel mai bun scenariu. A luat premii mari. Pentru mine a fost evident că cel mai bun film din această selecție era „Green Book”, nu atâta pentru corectitudinea lui politică. Sigur, că mă bucură că acest film a câștigat premiul pentru cel mai bun film, dar nu-mi fac iluzii. Probabil că un element important care a contat este corectitudinea politică. Filmul este o critică a segregație rasiale, anti-negri, din America anilor 60 și, la Hollywood, orice film de genul acesta este încă o mare lovitură dată marelui dușman al Hollywood-ului, Donald Trump.

Importante, în aceste film, sunt relațiile umane, felul cum sunt portretizate. Nu e un film de propagandă, cu toate că are această componentă antirasistă. Este centrat pe realitatea relațiilor umane. E bine că a luat Mahershala Ali pentru rol secundar, dar e o nedreptate că nu i s-a acordat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal lui Viggo Mortensen. Umorul conteaza, e de calitate, scenariul este excelent”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

„De ce nu a luat Viggo Mortensen? S-a făcut o distribuire a premiilor. Dacă te uiți cum au fost repartizate premiile, s-a întâmplat cam ca la cozile comuniste: dați câte un kilogram să ajungă la toată lumea, ceea ce a dus la niște nedreptăți.

E admirabilă munca lui Rami Malek, că l-a studiat pe Freddie Mercury, a luat lecții de canto, de mișcare, însă rezultatul nu m-a convins. Nu a fost Freddie Mercury acest Rami Malek. Avea și problema aceasta de la bun început, o problemă simplă și, oricât ar părea de nedreaptă, Rami Malek e un om mic, făptura lui e minionă. S-a concentrat prea mult pe a imita ticuri, expresii faciale, mai puțin în legătură cu interiorul lui Freddie.

Rami Malek nu m-a făcut să înțeleg de ce a fost Freddie așa, care era legătura între muzica lui și viața lui”, menționează criticul de film Cristian Tudor Popescu.

„Mai sunt niste filme care ar trebui văzute: „Green book” va intra de astăzi în cinematografele din România și aș mai recomanda filme care nu au luat niciun premiu: „Capernaum” și „Baladul lui Busters Scruggs”, precizează Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a amintit însă și de greva magistraților: „Înainte de asta ar trebui să fim cu ochii pe filmul revoltei magistraților, să fim alături de ei”.

Citiți și:

Cum a fost Gala premiilor OSCAR® 2019? Irina Margareta Nistor: „Aveai impresia că toată lumea se grăbește”

OSCAR® 2019. Vedetele cel mai prost îmbrăcate de pe covorul roșu

FOTO. Secretul diamantului de 30 de milioane de dolari purtat de Lady Gaga la Premiile Oscar®

OSCAR®2019. Cele mai spectaculoase ținute de pe covorul roșu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...