Parlamentarii care au devenit din demnitari simpli puşcăriaşi

Data publicării:
Adrian Nastase eliberat a doua oara din inchisoare - Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Gabriel Bivolaru - fost deputat PSD: Nu este adevărat nimic!

Deputatul Gabriel Bivolaru a ajuns în vizorul justiţiei din 1996. De atunci şi până în prezent a fost închis de două ori, dar a fost cercetat în mai multe dosare. Au rămas pagină de istorie imaginile cu liderii PDSR, Partidul Social Democrat de azi, care au făcut scut în jurul său, susţinându-i nevinovăţia. Printre ei, Adrian Năstase şi Miron Mitrea. 7 ani mai târziu, în 2004, parlamentarul e închis pentru delapidarea BRD cu 2.200 de miliarde de lei vechi. În 2007 a fost eliberat, dar a recidivat şi în august 2013 a fost arestat din nou, de această dată pentru furt de produse petroliere.

Între 2010 şi 2011, parlamentarul social-democrat Cătălin Voicu a stat în arest preventiv 480 de zile, fiind cercetat pentru trafic de influenţă. În 2014, Voicu a primit o condamnare definitivă de 7 ani cu executare, pentru aceeaşi acuzaţie.

Clujeanul Virgil Pop a intrat în istorie ca fiind primul parlamentar român ales în arest şi condamnat în timpul mandatului. A fost dus cu duba poliţiei pentru a-şi prelua mandatul în 2008, iar la finalul celor 4 ani de parlamentar al PNL a fost ridicat tot de poliţişti. Aveau un mandat de executare a unei pedepse de 5 ani, pe numele său, pentru fapte de corupţie.

Liberalul Horea Uioreanu, n-a mai avut parte de atâţia susţinători în noiembrie 2014, când a ieşit pe poarta Penitenciarului Gherla. A fost deputat între 2008 si 2012, lider al PNL Cluj dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Uioreanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, pentru 5 infracţiuni de luare de mită, iar după 6 luni de detenţie a ajuns în arest la domiciliu.

În iunie 2012 a avut loc, fără îndoială, cea mai spectaculoasă trimitere în închisoare a unui parlamentar. Fostul premier şi lider al PSD Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, cu propriul pistol, în momentul în care poliţiştii au venit să-l ridice de acasă, după condamnarea definitivă la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul Calității”. În 2014 Adrian Năstase a ajuns pentru a doua oară în spatele gratiilor, condamnat în dosarul „Zambaccian”.

Adrian Năstase: Eraţi pregătit pentru o asemenea decizie? - Nu, nu eram!

2013 este anul în care George Becali a părăsit Parlamentul, silit de justiţie. În dosarul schimburilor ilegale de terenuri cu MApN, el a fost condamnat pentru dare de mită şi fals în înscrisuri.

Gigi Becali, fost deputat: Mă închin împăratului Hristos! Și la revedere!

După mai bine de 40 de termene de judecată în dosarul ICA şi 3 mandate de senator, Dan Voiculescu a ajuns în închisoare în august anul trecut, cu o pedeapsă de 10 ani pentru spălare de bani.

Tot anul trecut, senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la doi ani şi patru luni închisoare în dosarul Rompetrol.

2014 a fost şi anul răsunătorului dosar al retrocedărilor ilegale de păduri. Printre vinovaţi: deputaţii PSD, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam. Cunoscut ca eminenţa cenuşie în PSD, Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din Legislativ, iar de 4 luni se află în arest preventiv. Ioan Adam şi-a înaintat demisia abia în 23 ianuarie. A fost între timp eliberat din arestul poliţiei Braşov şi este cercetat acum în arest la domiciliu.

Lista neagră a parlamentarilor penali nu e nici pe departe încheiată. Zilele trecute, fostul ministru Codruţ Şereş a ajuns în spatele gratiilor, cu o pedeapsă de 4 ani şi 8 luni, în dosarul privatizărilor strategice. El a fost senator în legislatura 2004 - 2008.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...