Asistentul secretarului de Stat SUA: Cel mai important lucru pentru România este să aibă o viziune clară asupra riscurilor

Data publicării:
james o'brien ofera un interviu digi24
James O'Brien, asistent al secretarului de Stat SUA.

Cooperarea României cu Ucraina este esențială. Nu doar pentru Kiev, dar ajută și țara noastră să fie mai sigură. O spune adjunctul secretarului american de stat, aflat în vizită la București. El a evidențiat importanța colaborării dintre cele două țări, dar și nevoia consolidării NATO pe flancul estic. Oficialul american s-a întâlnit cu ministrul apărării, Angel Tîlvăr, la o zi după ce a vizitat Bulgaria unde a participat la Conferința pentru Securitatea Mării Negre.

James O'Brien, asistent al secretarului de Stat SUA: Cel mai important lucru pentru România este să aibă o viziune clară asupra riscurilor. Suntem în permanentă comunicare. Rusia a spus clar că nu are niciun interes să lovească teritoriul NATO și acesta este punctul de plecare. Apoi lucrăm cu România în privința mai multor categorii de amenințări, de la cele cibernetice și hibride, amenințări reprezentând dronele.

România s-a descurcat minunat să își dezvolte capacități de apărare în toate aceste domenii și noi lucrăm cu armata României în toate aceste domenii ca să ne dăm seama unde trebuie să intervenim.
Cu cât mai mult poate Ucraina să țină războiul împotriva Rusiei și să o respingă, cu atât mai sigură va fi România.

În colaborarea noastră cu România vrem să ne asigurăm că războiul nu poate trece granița și că România își poate apăra oamenii și teritoriul împotriva oricărui risc poate trece granița.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri