Video Avarie majoră la rețeaua de termoficare din București. 1.000 de blocuri din patru sectoare au rămas fără căldură. Cât va dura reparația

Data actualizării: Data publicării:
GFuEzRjl2KgSk_YAAIH1J9tn6ahubmdjAAAF-ezgif.com-optimize

O avarie produsă la Magistrala Grivița pe Șoseaua Grozăvești din București a lăsat fără apă caldă și căldură 1.000 de blocuri din patru sectoare ale Capitalei, a anunțat Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) marți, într-un comunicat. Remedierea avariei va dura câteva ore, iar furnizarea căldurii se va relua până diseară, a asigurat directorul Termoenergetica, Adrian Teodorescu, la Digi24.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 13:36 Directorul Termoenergetica, Adrian Teodorescu, a declarat marți, la Digi24, că avaria a fost una majoră, dar, fiind la suprafață, va putea fi remediată repede, iar furnizarea căldurii în zonele afectate se va relua până diseară.

„În două, maxim trei ore această avarie va fi remediată, urmând ca până diseară toate punctele termice afectate de această avarie să reintre în parametri”, a declarat Adrian Teodorescu la Digi24.

El a mai spus că magistrala avariată are peste 40 de ani vechime și nu exclude să mai apară și alte incidente.

Știrea inițială 

Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire va fi sistată pentru aproximativ 1.000 de blocuri din Sectorul 1 și parțial din Sectoarele 2, 5 și 6, până în data de 10 ianuarie 2024, ora 23.30, potrivit comunicatului CMTEB.

Zonele afectate sunt:

  • Sectorul 2: Șoseaua Ștefan cel Mare și Bulevardul Lacul Tei,
  • Sectorul 5: Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri, Spitalul Municipal
  • Sectorul 6: strada Nicolae Filimon, Calea Griviței, Bulevardul Constructorilor și complexele studențești „Leu” și „Regie”.

„Avaria s-a produs pe magistrala Grivița, pe conducta cu diametrul de 1.000 mm. Au fost deja începute, în regim de urgență, manevrele de sectorizare, închidere și golire a conductei, apoi cele de aerisire. Ulterior, vor fi efectuate sudurile pentru reparația avariei și încărcarea magistralei.

Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Pe măsură ce lucrările se finalizează, punctele termice vor fi repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, se mai arată îân comunicat. 

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri