Avioane Typhoon staționate în România au participat la doborârea dronelor iraniene

Data actualizării: Data publicării:
avioane typhoon in zbor
Șase avioane de luptă Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat pe 25 martie la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Foto: Facebook / MApN

Avioane de luptă ale Marii Britanii, care sunt staționate în România de la finalul lunii martie pentru a efectua Poliție Aeriană, au fost trimise vineri în Orientul Mijlociu și au acționat sâmbătă noaptea pentru apărarea Israelului, informează Digi24.

Șase avioane de luptă Eurofighter Typhoon ale Forţelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au aterizat pe 25 martie la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Acestea execută misiuni de Poliţie Aeriană Întărită, sub comandă NATO, timp de patru luni.

Premierul britanic Rishi Sunak a confirmat, duminică, ajutorul acordat de Marea Britanie Israelului și a spus că au fost trimise „avioane suplimentare” în regiune, în cadrul operațiunilor deja în curs de desfășurare în Irak și Siria.

Iranul a atacat sâmbătă noaptea Israelul cu peste trei sute de drone și rachete. Teheranul a avertizat SUA să nu se implice în conflict, în timp ce avioane și sisteme antiaeriene americane au doborât dronele iraniene.

Imagini din orașele israeliene, publicate pe rețelele sociale, au arătat explozii pe cer, în timp ce dronele și rachetele lansate de Teheran erau interceptate. IDF a anunțat că a interceptat 99% dintre acestea, inclusiv câteva „zeci” de rachete balistice iraniene cu ajutorul scutului antirachetă al Israelului.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri