Bărbatul care a furat mașina poliției era beat. El s-a urcat la volan în timp ce agenții încercau să aplaneze o ceartă pe Facebook

Data actualizării: Data publicării:
Mașină de poliție cu girofar aprins
Foto: Poliția Română

Bărbatul care a furat mașina de poliție de sub nasul agenților chemați la o intervenție în comuna Lehliu a fost reținut. Din primele informații furnizate chiar de poliție, bărbatul, care era beat, a profitat de neatenția polițiștilor și a plecat cu mașina, în timp ce agenții încercau să aplaneze un scandal pornit de la o ceartă pe rețelele sociale.

Incidentul a avut sâmbătă noapte, în comuna Lehliu din județul Călărași, potrivit unui comunicat al IPJ Călărași. O femeie din localitate, care făcuse o petrecere la ea acasă, a sunat la 112 și a chemat poliția, pentru că soțul ei s-a certat pe Facebook cu un bărbat din Ialomița, iar acesta din urmă a venit acasă la ei, împerună cu alte trei persoane. Totul pe fondul consumului de alcool.

„În noaptea de 21/22 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au fost sesizați de către o femeie, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în comuna Lehliu, județul Călărași, are loc o stare conflictuală.

La fața locului s-a deplasat patrula formată din polițiști din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară și Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt care au identificat apelanta, aceasta le-a relatat că a ținut o petrecere la domiciliu, unde au fost invitate mai multe persoane din localitate, iar în urma consumului de alcool, soțul acesteia a avut un conflict pe o rețea de socializare, cu un bărbat, din localitatea Rași, județul Ialomiță.

În aproximativ 30 de minute, bărbatul din localitatea Rași, județul Ialomița a venit la domiciliul apelantei cu alte 3 persoane, iar soțul acesteia și persoanele respective și-au adresat cuvinte și expresii jignitoare, făra acte de violență. În momentul în care femeia a apelat S.N.U.A.U. 112, cei 4 bărbați au plecat”, se arată în comunicatul poliției.

Numai că, în timp ce agenții îi legitimau pe cei prezenți, unul dintre petrecăreți, profitând de neatenția polițiștilor, s-a suit în mașina de poliție și a plecat „în direcția înainte”. Nu a mers decât câteva sute de metri și a oprit singur. 

După ce l-au imobilizat, polițiștii i-au pus fiola și au constatat că și acesta era beat.

„Echipajul ajuns la fața locului a legitimat persoanele participante, iar într-un moment de neatenție, un bărbat din grup, s-a urcat la volanul autospecialei și a demarat în direcția înainte. Persoana respectivă a oprit masina după aproximativ 300 de metri, moment în care a fost imobilizat de polițiști, fiind identificat în persoana unui bărbat, de 49 de ani, din comuna Chirnogi, județul Călărași. Bărbatul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool în aerul expirat”, potrivit comunicatului.

Bărbatul a fost reținut și este cercetat pentru furt calificat și conducere sub influența alcoolului, iar poliția a demarat o cercetare internă pentru a stabili cum a fost posibil să fie furată mașina de intervenție.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. De asemenea, față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Totodată, a fost dispusă cercetarea interna cu privire la intervenție.”

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...