„Born in NATO”: MAE a lansat o campanie pentru tinerii născuți după aderarea României la Alianța Nord-Atlantică

Data publicării:
born in nato
La evenimentul de lansare a campaniei „Born in NATO” au participat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu (dr), şi ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec (st). Sursa foto: Facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a lansat, joi, campania "Born in NATO", cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi a 75 de ani de la fondarea acesteia. Potrivit unui comunicat al MAE, campania este dedicată tinerilor născuţi după aderarea României la NATO în anul 2004, informează Agerpres.

„Born in NATO” („Născut în NATO”) este o campanie dedicată tinerilor născuţi după aderarea României la NATO în anul 2004 şi îşi propune să promoveze rolul şi valorile Alianţei Nord-Atlantice. Co-iniţiată de către Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Apărării Naţionale, aceasta va cuprinde o serie de evenimente, în perioada martie - decembrie, cu scopul de a familiariza tinerii cu valorile şi obiectivele Alianţei, potrivit unui comunicat de presă transmis de MAE.

Evenimentul de lansare a fost găzduit de Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti şi s-a desfăşurat în prezenţa ministrului Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi a ambasadoarei Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Ann Kavalec.

Ministrul Luminița Odobescu a subliniat importanţa momentului, ocazie de a reflecta asupra parcursului României în cadrul Alianţei, evidenţiind angajamentul ferm al statului român faţă de principiile şi obiectivele NATO. Ea a subliniat, de asemenea, implicarea României în cadrul Alianţei şi contribuţia sa la consolidarea securităţii şi stabilităţii în regiunea euro-atlantică.

Odobescu a mai evidenţiat importanţa consolidării, în continuare, a NATO şi a rolului României în cadrul organizaţiei. De asemenea, a încurajat tinerii să se implice activ în societate pentru promovarea valorilor pe care se fundamentează NATO, precum libertăţile individuale, drepturile omului, democraţia şi statul de drept. Ministrul a remarcat, totodată, rolul Colegiului Naţional "Sfântul Sava" în formarea personalităţilor marcante ale României.

La rândul său, ambasadoarea Statelor Unite în România, Kathleen Ann Kavalec, a reliefat colaborarea strânsă între Bucureşti şi Washington, atât pe plan bilateral, cât şi în cadrul NATO, subliniind rolul şi valorile Alianţei în asigurarea securităţii şi stabilităţii regionale şi globale.

Ea a punctat că Parteneriatul strategic România - SUA reflectă angajamentul comun al celor două ţări faţă de promovarea păcii, securităţii şi democraţiei.

Discursurile au fost urmate de un dialog cu elevii prezenţi, oferindu-le acestora oportunitatea de a expune viziunea lor asupra viitorului NATO şi rolului României în cadrul organizaţiei.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri