Cazul bebelușului român din Danemarca. Ambasada României va discuta azi cu mama copilului, aflată în arest

Data publicării:
mana-bebelus-profimedia-scaled-1
Cazul bebelușului român din Danemarca. Ambasada României va discuta azi cu mama copilului, aflată în arest. Foto: Profimedia

Noi informații în cazul părinților români din Danemarca asupra cărora există suspiciuni că și-ar fi agresat bebelușul de o lună. Ambasada României va discuta astăzi cu mama copilului, aflată în arest.

Ambasada României la Copenhaga a obținut permisiunea de la centrul de arest unde se află femeia ca aceasta să fie vizitată de reprezentanții Ministerului român de Externe.

Se fac demersuri similare și pentru o vizită la tatăl copilului, care este deținut într-un alt centru.

Copilul se află în continuare în spital.

Părinții români ai bebelușului de numai o lună au fost arestați în Danemarca, după ce medicii de acolo au cerut ajutorul poliției, pentru că starea copilului le-a trezit suspiciuni. Alexandru Grădinar, ambasadorul României la Copenhaga, a declarat sâmbătă pentru Digi24 că medicii suspectează că micul pacient ar suferi de „sindromul bebelușului scuturat”.

Copilul este acum în afara pericolului de moarte, dar primește în continuare îngrijiri medicale, a precizat diplomatul român.

El spune că autoritățile române ar putea cere repatrierea minorului pentru a fi încredințat familiei pe linie maternă din România.

Ambasadorul danez la București este invitat la Parlament, la comisia de politică externă a Senatului, săptămâna viitoare, pentru a da explicații despre acest caz.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri