Doi turiști s-au rătăcit pe munte după ce s-au speriat de câinii de la o stână și au schimbat traseul

Data actualizării: Data publicării:
turisti salvati pe munte
Doi turiști s-au rătăcit pe munte după ce s-au speriat de câinii de la o stână și au schimbat traseul. FOTO: Facebook Salvamont Maramures

Doi turiști s-au rătăcit în Munţii Gutâi după ce s-au speriat de câinii unei stâne de oi și au deviat de la traseu. Ei au fost salvați de salvamontiști.

Doi turişti, un român şi un suedez, care s-au rătăcit în Munţii Gutâi pe traseul Creasta Cocoşului (1.391 metri altitudine) - satul Breb au fost recuperaţi de salvatorii montani în noaptea de marţi spre miercuri, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

"Cei doi turişti - unul de 20 de ani, celălalt de 26 de ani - susţin că s-au rătăcit în momentul în care au fugit de câinii unei stâne de oi, întâlnită la coborâre. I-a prins noaptea pe munte şi au deviat de la traseul marcat cu "cruce roşie" de la Creasta Cocoşului spre Breb.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei doi turişti au fost recuperaţi şi transportaţi în siguranţă până în localitatea Breb, unde aveau asigurată cazarea", a spus Dan Benga.

Conform aceleiaşi surse, localizarea celor doi turişti a fost efectuată de STS, iar două echipe de salvatori montani cu utv-ul şi autospeciala din dotare i-au recuperat din munte. Starea de sănătate a celor doi turişti este bună. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri