Ministerul Educației anunță că a trimis ISJ la școala unde un copil a fost violat, ca să vadă ce a făcut conducerea în acest caz

Data publicării:
Ministrul educației, Ligia Deca
Deca a trimis Corpul de Control la școala Nicolae Titulescu și la ISJ. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației reacționează la câteva ore după ce informația că un copil de 8 ani de la o școală din București a fost violat de două ori de colegi mai mari a apărut în spațiul public.

Un reprezentant al Ministerului Educației s-a deplasat în cursul dimineții la școala Școala Nicolae Titulescu din București unde a avut loc abuzul, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului, cazul este preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

„În același timp, o echipă a Inspectoratului Școlar al Municipiului București verifică atât modul în care conducerea unității de învățământ a gestionat acest caz, cât și măsurile dispuse de aceasta, conform competențelor ce îi revin, în vederea soluționării aspectelor semnalate”, se mai arată în comunicat.

„Violența, agresiunile și comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu școlar sănătos și sigur. Am solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București să transmită Ministerului Educației concluziile cercetării. În aceeași măsură, reiterez obligația școlilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violență, care stabilește foarte clar pașii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinți”, a spus Ministrul Educației, Ligia Deca.

Mama unui elev de la Școala Nicolae Titulescu din București a dezvăluit că fiul ei a fost violat de două ori de colegii săi, chiar în baia școlii. Inspectoratul Școlar București a primit abia luni dimineață o sesizare oficială din partea școlii. Mama elevului spune că directoarea școlii că nu a sunat la Poliție când a aflat despre agresiunea sexuală, motivând că e vacanță școlară.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri