Alertă în Portul Constanța. O navă sub pavilion Barbados a fost grav avariată după ce s-a lovit de un dig de protecție

Data actualizării: Data publicării:
furtuna in portul constanta
O navă sub pavilion Barbados a fost grav avariată după ce s-a lovit de un dig de protecție în noiembrie, în portul Constanța. FOTO: Autoritatea Navală Română

O navă a eșuat în Portul Constanța după ce a lovit din dig de protecție. Vasul a suferit avarii semnificative, inclusiv o gaură de apă.

Accidentul s-a produs duminică dimineață în jurul orei 3.00.

"O navă sub pavilion Barbados, în balast, ancorată în rada interioară a Portului Constanţa a început să grapeze din cauza condiţiilor meteo extreme. Nu a putut fi stabilizată și s-a lovit de remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost.

Ulterior a continuat să fie în derivă şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie. Nava a suferit daune semnificative, inclusiv o gaură de apă în picul prova. Echipajul a declarat că există şi infiltraţii uşoare de apă în compartimentul maşină", au anunţat reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR). 

Căpitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistenţă şi salvare. La intervenție au fost mobilizate două remorchere.

La ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor.

Cei nouă membri ai echipajului sunt în afara oricărui pericol. Nu sunt urme de  poluare, potrivit sursei citate.

Nava se află continuare sub supravegherea Căpităniei Portului Constanţa.

Reprezentanţii ANR au deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care s-a produs acest accident.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri