Cum a reușit să ajungă la Oradea deținutul evadat în București. Principala întrebare e ce făcea polițistul care nu l-a văzut fugind

Data actualizării: Data publicării:
detinutul evadat a fost prins
Criminalul periculos care a evadat dintr-o ambulanță a Spitalului Penitenciar Rahova a fost prins la Oradea. FOTO Captură Digi24

După 15 ore de căutări, criminalul periculos care a evadat dintr-o ambulanță a Spitalului Penitenciar Rahova a fost prins la Oradea. Surse au spus pentru Digi24 că deținutul încerca să fugă din țară, de aceea se îndrepta către vest. Polițiștii l-au prins în oraș după ce o persoană l-a recunoscut și a sunat la 112. 

Deținutul a reușit să deschidă ușa ambulanței, profitând de faptul că nu avea cătușe și că polițistul care îl însoțea nu era atent. 

Polițiștii au analizat imaginile în care el a fost surprins fugind pe stradă în sectorul 2. De asemenea, au văzut imagini cu momentul în care el a luat legătura cu un bărbat, l-a convins să îl ia la ocazie.

Condamnatul avea un regim special în penitenciar pentru că e considerat un criminal extrem de periculos.

În aceste condiții, sunt mai multe întrebări despre contextul evadării, unele fără răspuns încă. Până acum toată lumea s-a concentrat pe prinderea lui, dar acum anchetele trebuie să răspundă la aceste întrebări.

Unde erau polițiștii?  Deținutul împreună cu alți doi deținuți au fost duși la această clinică privată, fiind însoțiți de trei polițiști. Raportul condamnați - polițiști era de 1 - 1.

De ce nu avea cătușe și de ce erau doar trei polișiști cu trei deținuți, mai ales că erau duși într-un loc public?

Cea mai importantă întrebare, momentan fără răspuns e: Ce făcea polițistul care trebuia să îl supravegheze și care nu l-a văzut că a ieșit din ambulanță?

De ce a mers la acea clinică privată? Surse au declarat pentru Digi24 că deținutul făcea investigații care nu puteau fi făcute la spitalul penitenciarului Rahova. Nu e exclus să mai fi mers acolo și să fi văzut cum se desfășoară lucrurile și să își fi făcut un plan. 

Criminalul plănuia să fugă din România

După o jumătate de zi de căutări, criminalul care a evadat dintr-o ambulanță, în București, a fost prins. A reușit să ajungă aproape de casă, la Oradea. El a fost recunoscut pe stradă de un bărbat care a sunat imediat la poliție. 

Potrivit comunicatului IPJ Bihor, tânărul de 33 de ani din judeţul Satu Mare, urmărit naţional, a fost depistat miercuri dimineaţă, în jurul orei 04,50, pe strada Ogorului din municipiul Oradea, de către poliţiştii Biroului de Ordine Publică şi cei ai Biroului Rutier Oradea din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bihor.

Criminalul plănuia să fugă din România, de aceea se dusese la Oradea, ca să încerce să treacă ilegal frontiera.

Miercuri dimineață a fost văzut de un trecător care l-a recunoscut și a sunat la 112. În zonă au fost trimiși polițiști care l-au identificat pe evadat. El a fost dus la peniteciarul Oradea, unde va rămâne o perioadă, apoi va fi adus la Rahova unde își ispășea pedeapsa de 18 ani pentru crimă. Acum el va fi acuzat și de evadare, ceea ce îi va aduce până la trei ani de închisoare în plus.

Meszaros Zsombor a reușit să fugă de sub escortă, marți după-amiază.

Tocmai ieșise dintr-o clinică din zona Obor și nu avea cătușe.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri