Dosar penal pentru un minor de 14 ani care a ameninţat un şofer cu pistolul pe stradă

Data publicării:
masina de politie
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru un minor de 14 ani care a ameninţat un şofer cu pistolul pe stradă.

Un minor în vârstă de 14 ani este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, după ce ar fi ameninţat în trafic cu un pistol tip airsoft un şofer în vârstă de 48 de ani.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău, incidentul a avut loc în momentul în care conducătorul auto i-ar fi atras atenţia minorului asupra modului în care a traversat strada.

„La data de 26 noiembrie a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Buzău, într-un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Fapta a fost sesizată în data de 24 noiembrie a.c. de către persoana vătămată, un bărbat de 48 de ani, din Buzău. Din investigaţiile efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că, în seara de 23 noiembrie a.c., ar fi fost ameninţat cu un pistol de către un minor, în urma faptului că acesta i-a atras atenţia pentru modul în care a traversat strada. Poliţiştii au stabilit că este vorba despre un buzoian, de 14 ani”, informează IPJ Buzău, potrivit Agerpres.

Minorul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.

„În urma percheziţiilor, a fost descoperit şi ridicat un pistol, de tip airsoft, inclus în categoria armelor neletale, care nu este supus autorizării ori notificării. Faţă de minorul de 14 ani poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea parchetului pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”, a transmis IPJ Buzău.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri