E. Hurezeanu, despre „zidul” ridicat de Bulgaria: „E o situație care agravează contextul accesului nostru în spațiul Schengen”

Data publicării:
ampersa 18576200

Zidul care creşte la doi paşi de România a adus deja critici dure din partea ONG-urilor şi chiar a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Și jurnalistul Emil Hurezeanu spune că sunt probleme legate de Schengen chiar în interiorul Schengen.

„Linia de înaintare a refugiaților care pot fi presărați și cu amatori ai Statului Islamic, aceasta este, prin Balcani, e mai scurt drumul. Există o minoritate musulmană în Bulgaria, traficul dintre Bulgaria și Turcia este dens, sunt două țări care aparțin aceluiași spațiu NATO. Noi, care avem propriii noștri refugiați în țările occidentale, în interiorul Uniunii Europene, e vorba de oameni pe care îi alungă sărăcia, ne așteptăm să fie primiți, integrați. Ne vom aștepta ca și noi să-i primim pe ai altora. România face parte dintre țările cu cele mai puține resurse din interiorul UE, dar care și-a declarat disponibilitatea să primească peste 2.000 de refugiați. Țări mai mari nu pun problema asta. În ceea ce ne privește pe noi, acum în fața porților Shengen... Ce facem în situația de acum? E o situație care agravează contextul accesului nostru în spațiul Schengen pentru că pericolele au crescut și atunci europenii membri în spațiul Schengen vor spune: „nu ne mai încurcăm cu România și Bulgaria, au rămas pe dinafară, sunt ecluzele de aflux al unor refugiați, posibil teroriști, haideți să-i lăsăm la o parte. Aceasta ar fi o variantă. O altă variantă ar fi: haideți să întărim spațiul sud-est european, omologându-l, extinzând spațiul Schengen în spațiul sud-est european, spațiul atlantic care să devină și spațiu Schengen. Cred că ne vom îndrepta spre a doua ipoteză, pentru că e nevoie de o strângere a rândurilor, de coeziune, și Bulgaria și România s-ar apăra mai bine și din această perspectivă a noilor pericole”, a declarat Emil Hurezeanu.

Trebuie îndeplinită datoria celor care au nevoie de ajutor. Trebuie stârpiți traficanții și trebuie împărțită povara. Trebuie să faci diferența între refugiații de care ai avea nevoie pentru împrospătarea sângelui, pentru că sunt țări bătrâne și obosite”, a conchis jurnalistul Emil Hurezeanu.

REPORTAJ | Un nou zid se ridică în Europa, pentru a ţine afară teroriştii

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primul medicament pentru regenerarea dinților, aprobat pentru teste pe oameni
Digi FM
Dan Negru a dezvăluit pe cine ar vota să conducă Bucureștiul: „Le-a făcut pe toate în doi ani! A scris și...
Pro FM
Rochie mulată și decupată pe tot abdomenul, atitudine de milioane. Alexandra Stan e stăpână pe propria...
Film Now
A fost soție de actor și obișnuia să strălucească. Acum trăiește pe străzi, caută prin tomberoane și tot ce...
Adevarul
Românii din Roșia Montană, El Dorado din Ardeal. „Se găsea aur și în noroiul drumurilor" FOTO VIDEO
Newsweek
Cine a fost haiducul „Față neagră"? „Zorro al României" era baron și jefuia bogații ARTICOL
Digi FM
Pepe, nuntă pe malul lacului, în ziua în care fiul lui a împlinit 2 ani. Cununie religioasă în aer liber...
Digi World
Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Câți bani a câștigat Tom Hanks pentru rolul din „Forrest Gump” datorită unei clauze de geniu din contract
UTV
Cum arata acum Oana Vincu, la 23 de ani de la destramarea trupei Genius. Vezi cu ce se ocupa acum membrii...