METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

Data publicării:
canicula -Mediafax Foto-Silviu Matei-4

Ploile, aflate acum în vestul continentului, se vor deplasa treptat către est.

Vremea în Europa

În Franța şi Elveția vor fi ploi torențiale, cu tunete, fulgere, grindină şi vânt.

Ziua de mâine va fi liniștită în Arhipelagul Britanic, iar temperaturile se opresc la 24 de grade. În schimb, în Peninsula Scandinavă se anunță ploi abundente, mai ales în Suedia. Aceeași atmosferă va fi și în Germania, în timp ce restul țărilor din Europa Centrală au parte încă de caniculă.

Soare arzător va fi în sudul Europei și doar în nordul extrem al Italiei va ploua. Vreme foarte frumoasă va fi și în regiunile răsăritene, iar câțiva stropi de ploaie își vor face apariția în sudul Rusiei.

Vremea la noi în țară

La noi în țară atmosfera devine tot mai fierbinte pe parcursul zilei.

Deocamdată, la noapte, cerul va fi mai mult senin. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 26 de grade în Dealurile de Vest.

În Bucureşti - cer senin, vânt slab, iar temperatura minimă va fi de 18-20 de grade, cu valori ușor mai coborâte la periferie.

Mâine arșița va cuprinde jumătate din ţară. Avem cod portocaliu în șase județe din vest și cod galben în alte 17 județe din jumătatea de vest a țării, plus Capitala.

În nord-vest și centru nici urmă de nori, iar amiaza aduce 38 de grade în Maramureș și vestul Transilvaniei.

Disconfortul termic va fi accentuat. Maximele termice se vor încadra între 31 şi 39 de grade, cu valori uşor mai scăzute doar pe litoral.

La Timișoara vor fi 39 de grade. Aceeaşi atmosferă şi în Oltenia, unde maximele se opresc la 37 de grade Celsius.

În Muntenia vremea se anunță călduroasă la amiază şi doar câțiva nori pot apărea în peisaj.

Temperaturi mai plăcute vor fi în Dobrogea unde nu se vor depăşi 33 de grade.

O zi frumoasă se așteaptă și în zona Moldovei, iar caniculă va fi doar în sudul regiunii.

Vremea în București

Locuitorii Capitalei vor avea parte de cer senin şi în orele următoare. În zori vor fi în jur de 18 grade Celsius. Peste zi, temperaturile vor fi creşte continuu până vor atinge 36 de grade la umbră, iar presiunea aerului va scădea uşor. Vântul va fi slab, iar cerul predominant senin.

Vremea pe litoral

La malul mării soarele va străluci nestingherit, însă briza va domoli temperaturile. Cel mult 30 de grade se vor înregistra în Costineşti şi în Mamaia, iar apa mării va avea 26 de grade.

La munte

Vremea frumoasă nu ocoleşte nici muntele. Câţiva nori îşi pot face apariţia după-amiază, dar şansele de ploaie sunt foarte mici. Încălzirea aerului se va resimţi şi aici, iar temperaturile vor urca până la 30 de grade în Carpaţii Occidentali.

Valul de caldură se va intensifica și mai mult.

Vineri sunt așteptate până la 40 de grade în Câmpia de Vest și 37 de grade în Capitală. Chiar dacă în weekend vremea începe să se răcească, în sudul țării temperaturile vor mai depăși pragul caniculei. Sâmbătă, spre seară, își fac apariția aversele, cu tunete, fulgere, grindină și vânt intens, îndeosebi în regiunile intracarpatice, iar duminică ploile vor cădea în sud-vestul, centrul și nordul teritoriului, precum și la munte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri