UPDATE Scandalul parastasului cu bani publici. Primăria Vaslui spune că a plătit doar pentru o coroană de flori

Data actualizării: Data publicării:
parastas la vaslui din bani publici, oameni in cimitir
Primăria Vaslui a organizat un parastas la cimitir și l-a trecut în buget ca "eveniment cultural". FOTO: Captură Digi24

Bani de cultură, dați pe un parastas cu pomeni, coroane de flori și tot ce presupune un astfel de eveniment. S-a întâmplat la Vaslui. Primăria susține că a plătit doar o coroană de flori de 700 de lei la ceremonia în memoria unui profesor de muzica din oraș.  

ACTUALIZARE 14.00 Primăria Vaslui neagă că ar fi plătit din bani publici parastasul profesorului de muzică și precizează că doar a depus o coroană de flori în valoare de 700 de lei.

Reprezentanții Primăriei au declarat pentru Digi24 că e prima oară când participă la un astfel de eveniment privat organizat de o familie în cimitir și că profesorul comemorat – care fusese în 2021 cetățean de onoare al orașului – nu are un bust unde să fie depuse coroane de flori.

Ei au mai menționat că au alocat din buget 700 de lei pentru o coroană de flori pe care au depus-o la cimitir.

Știrea inițială:

Autoritățile locale din Vaslui au făcut această propunere familiei profesorului Romeo Tălmaciu, decedat în 2018, să îi organizeze un parastas în cimitir din bani publici.

Parastasul a fost menționat în calendarul evenimentelor culturale ale primăriei. 

Romeo Tălmaciu era un profesor de muzică cunoscut pe plan local și apreciat. Maniera în care a ales primăria să îl comemoreze este inedită, reprezentanții primăriei au recunoscut că e prima oară când angajații de la Cultură au avut de organizat un parastas. Suma nu a fost făcută publică.

În anii anteriori, primăria și Consiliul Județean organizau un eveniment comun în memoria profesorului, un spectacol de muzică la care participau tineri artiști. Anul acesta însă, primăria a decis să facă acest parastas în cadru restrâns, doar cu membrii familiei profesorului. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri