Sorin Oprescu: Pentru dezvoltarea Bucureştiului este esenţială racordarea Capitalei la Dunăre

Data publicării:
sorin oprescu mediafax-10

Foto: Mediafax

Primarii europeni au discutat, duminică, la Bucureşti, despre rolul Strategiei Dunării pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, dezbaterea având loc în cadrul reuniunii Comitetului Executiv al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene.

Printre participanţii la reuniune s-au numărat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, primarul oraşului Ulm, Ivo Gonner, preşedinte al Consiliului Oraşelor şi Regiunilor Dunărene, edilul oraşului Regensburg, Hans Schaidinger, şi coordonatorul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii din partea oraşului Viena, Kurt Puchinger.

În cadrul reuniunii, Ivo Gonner i-a înmânat lui Sorin Oprescu o diplomă prin care i s-a acordat titlul de cetăţean de onoare al Regiunii Dunărene, „pentru contribuţia sa la dezvoltarea şi promovarea Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării”.

La sfârşitul întâlnirii, Sorin Oprescu a declarat că este esenţială pentru dezvoltarea Bucureştiului, dar şi a întregii zone, racordarea Capitalei la Dunare prin canalul Bucureşti-Dunare.

Acest canal permite legatura directă a Bucureştiului cu alte capitale şi mari centre europene, dar şi interconexiuni cu alte judeţe sau zone ale României, creându-se bazele unei adevărate reţele europene de căi navigabile. Cred cu tărie că acest canal reprezintă un pilon principal de dezvoltare pentru oraşele României şi Bulgariei", a spus edilul şef al Capitalei, potrivit Mediafax.

Primarul oraşului Ulm, Ivo Gonner, a declarat că Dunarea reprezintă noua Europă şi pentru aceasta este nevoie de oraşe şi de regiuni puternice.

Primarul general ne-a împărtăşit şi nouă planul său de a lega Bucureştiul de Dunăre, astfel încât Bucureştiul să fie conectat cu celelalte 14 oraşe de pe Dunăre. Toate aceste oraşe reprezintă o parte foarte importantă a Europei. Zona Dunării este o macroregiune cu potenţial de dezvoltare pentru viitor. În Europa există doua fluvii cu un rol deosebit de important: Rinul, care a adus laolalta diverse ţări într-o uniune a păcii, după cel de-al Doilea Război Mondial, şi Dunărea - singurul fluviu din Europa care curge de la vest spre est. De-a lungul Dunării îşi dau mâna state mai vechi ale UE şi state mai noi membre ale UE. Aşadar, Dunărea reprezintă noua Europă şi pentru o noua Europă avem nevoie de oraşe şi de regiuni puternice”, a spus Ivo Gonner.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Primul medicament pentru regenerarea dinților, aprobat pentru teste pe oameni
Digi FM
Dan Negru a dezvăluit pe cine ar vota să conducă Bucureștiul: „Le-a făcut pe toate în doi ani! A scris și...
Pro FM
Fiica Antoniei s-a transformat într-o adolescentă superbă. Seamănă leit cu artista, e pasionată de dans și...
Film Now
Demi Moore nu e impecabilă numai la gale, ci și într-o zi banală. Cei 61 de ani ai săi nu descriu nici cum se...
Adevarul
Românii din Roșia Montană, El Dorado din Ardeal. „Se găsea aur și în noroiul drumurilor" FOTO VIDEO
Newsweek
Cine sunt cei 1.300.000 pensionari ce nu vor avea pensia imărită următorii ani? Vin procese!
Digi FM
Șefa de promoție de la un liceu din Arad, discurs neașteptat: „Școla m-a învățat să mă conformez, să mint...
Digi World
Cât detergent se pune în mașina de spălat. Mulți irosesc detergentul lichid
Digi Animal World
Turiștii din Italia sunt în alertă. Plajele au fost invadate de „viermele de foc”, care poate ajunge până la...
Film Now
"Nici măcar nu ți se spune așa". Nicole Kidman, după ce buna ei prietenă, Reese Witherspoon, i-a reamintit...
UTV
Nicu Covaci a fost internat din nou la ATI la Spitalul Judetean Timisoara. Mesajul transmis de colegii de la...