Mesaj RO-ALERT la nord de Ploiești - un urs a fost văzut într-o comună

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2023-07-23 112235
Urs pe străzile Ploieștiului. Foto: captură video Infotrafic Prahova

ACTUALIZARE Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a emis duminică un mesaj RO-ALERT privind prezenţa unui urs pe o stradă din comuna Păuleşti, aflată la câţiva kilometri de municipiul Ploieşti, unde un urs a fost văzut în zona de nord a oraşului, în apropierea rafinăriei Vega. 

Animalul a fost văzut duminică în satul Găgeni, pe strada Mihai Viteazul. 

Populaţia este avertizată să evite zona, să nu se apropie de animal, să nu încerce sa îl fotografieze sau să îl hrănească.

---știre inițială---

A fost alertă în Ploiești noaptea trecută, după ce un urs a fost văzut pe străzile de la periferia orașului.

În urma apelului la 112, polițiștii și jandarmii au căutat animalul în zonele în care a fost văzut, dar degeaba. 

Din imaginile filmate de oameni, ursul ar fi fugit din oraș. În ultima lună au fost date mai multe alerte privind prezența unui urs atât pe străzile Ploieștiului, cât și în localitățile din jur. 

Și în Dolj, recent, un urs a intrat într-o cabană de unde a furat o sacoșă cu mâncare. Acolo deja sunt săptămâni la rând de când oamenii din mai multe localități spun că sunt terorizați de prezența ursilor. 

În Brașov a devenit un obicei ca pe străzile din oraș să fie văzuți urși. Vara aceasta, o femeie care se plimba cu câinele pe stradă a fost filmată cu ursul pe urmele ei. Iar un altul a fost fugărit de polițiști si jandarmi in parcarea unui mall din oras. În goana de a scăpa, animalul a căzut și s-a rănit, autoritățile au fost nevoite să îl eutanasieze.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri