Florin Piersic a început să facă primele mișcări după operație. Ce spun medicii despre starea sa de sănătate

Data actualizării: Data publicării:
florin piersic
Actorul Florin Piersic. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Starea de sănătate de lui Florin Piersic continuă să se îmbunătățească, potrivit medicilor de la Spitalul Foișor. Actorul s-a ridicat sâmbătă din pat pentru prima dată în ultimele săptămâni și este pregătit să înceapă recuperarea.

„Evaluarea pacientului Florin Piersic, făcută în dimineață de 11.05.2024, arată o îmbunătățire a valorilor/indicatorilor biologici și o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă al pacientului, care este cooperant, s-a ridicat în picioare la marginea patului, după mai multe săptămâni”, au anunțat, sâmbătă, reprezentanții Spitalului Foișor din Capitală.

Și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis că evoluția actorului este una favorabilă.

„Am şi eu informări periodice. Cel puţin ultima, pe care am avut-o dimineaţă devreme, era favorabilă. Evoluţia este favorabilă, parametrii biologici s-au îmbunătăţit şi, aşa cum aţi aflat din comunicatul de presă emis ieri de către Spitalul de Ortopedie "Foişor", el este autonom, se alimentează singur, bea lichide, vorbeşte, deci starea este în ameliorare. Sigur că aşteptăm să treacă această perioadă critică după o intervenţie operatorie complexă cum a avut dânsul şi ulterior să poată fi tratată până la finalitate infecţia aceasta sistemică pentru care a venit în Bucureşti", a precizat Rafila, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, având în vedere vârsta înaintată a actorului şi patologia sa, pericolul nu a trecut încă.

„Este evoluţia unei persoane cu vârsta de 88 de ani, cu alte afecţiuni. Nu poţi să spui niciodată că lucrurile sunt fără vreun fel de pericole. Trebuie să sperăm. Dânsul are o abordare pozitivă, este optimist şi cred că lucrul ăsta este important în economia managementului acestui caz care a stârnit interesul firesc a marii majorităţi a cetăţenilor din România", a transmis ministrul Sănătăţii.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri