FOTOREPORTAJ. Cum arată Bucureștiul la 40 de grade

Cristian Șuțu Data actualizării: Data publicării:
canicula-bucuresti-6950
O nouă avertizare de caniculă pentru ziua de marți, când vor fi peste 40 de grade Celsius la umbră în București. Foto: Cristian Șuțu

Temperaturi ridicate vineri și sâmbătă în București, aflat într-un cod portocaliu de caniculă. Maxime spre 40 de grade Celsius la umbră, cu un indice de confort termic cu valori ridicate, de peste 80. Potrivit științei meteorologiei, indicele de confort termic este un index care coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă pentru a determina o temperatură aparentă - cea resimțită de corpul uman. Valorile mai mici sau egale cu 65 se consideră stare de confort, între 66 - 79 este stare de alertă, iar peste 80 se consideră stare de disconfort. 

Prognoza pentru duminică este relativ bună, cu un indice de confort termic în București de 72, temperatura maximă fiind de 29-31 de grade Celsius la umbră. Luni și marți se va încălzi din nou, pentru marți fiind anunțate temperaturi foarte ridicate, de peste 41 de grade Celsius la umbră. Fotografiile de mai jos au fost făcute vineri și sâmbătă în București.

 

canicula-bucuresti-6891
canicula-bucuresti-6891

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri