Foto În cât timp au ajuns pompierii la incendiul din Sectorul 3, în care au murit doi oameni. Filmul evenimentelor

Data publicării:
pompieri cu scara sting incendiu la etajul 7
Pompierii au intervenit cu opt autospeciale de stingere. Foto: ISUBIF

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București - Ilfov (ISUBIF) a intervenit cu aproape 20 de utilaje pentru stingerea incendiului de sâmbătă din Sectorul 3 al Capitalei, în urma căruia două persoane și-au pierdut viața, potrivit unui comunicat de presă. Pompierii au ajuns în 12 minute la intervenție.

Reprezentanții ISUBIF afirmă că primele mașini de intervenție au ajuns la fața locului în 12 minute de la primirea apelului.

„Anunțul privind incendiul produs astăzi, la un apartament din Bd. 1 Decembrie 1918, a fost preluat de dispecerul ISUBIF la ora 17:22. Acesta a procedat la alertarea imediată a resurselor, potrivit indexului de caz și a informațiilor primite de la apelant, după cum urmează:

  • 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă
  • 1 autospecială pentru intervenție și salvare de la înalțime
  • 1 descarcerare
  • 1 SMURD tip B
  • 1 SMURD tip C (cu medic)

Primele resurse au ajuns la caz la ora 17:34 și au comunicat faptul că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări mari de fum la etajul 7, cu extindere pe fațada clădirii spre etajul 8. Pe baza informațiilor primite, s-a suplimentat progresiv dispozitivul de intervenție cu Detașamentul Special de Salvatori, respectiv alte resurse medicale și pentru stingere”, se arată într-un comunicat ISUBIF.

Pompierii au intervenit din exterior, cu o scară, pentru a stinge incendiul localizat la etajul 7.

„Operațiunile de stingere s-au realizat cu dispozitiv de intervenție la interior, respectiv prin exterior, prin intermediul unei autoscări, amplasată în limitele posibilităților avute la dispoziție, și care a refulat apă direct asupra locului de unde se observa degajarea intensă de flacară și fum. Concomitetent cu operațiunile de stingere au fost realizate echipe de căutare-salvare a victimelor, care au fost extrase în condiții de siguranță și cărora li s-a acordat asistență medicală de către echipajele SMURD.

Pe durata intervenției nu au fost întâmpinate dificultăți în realizarea operațiunilor de stingere din cauza alimentării cu apă a autospecialelor. Implicit, nu a fost influențat nici modul de desfășurare a intervenției”, mai precizează sursa citată.

În total, echipele intervenția a fost realizată cu aproape 20 de utilaje.

„Au fost alertate în total 8 autospeciale de stingere, 8 resurse SMURD (6 SMURD tip B, 2 SMURD tip C - cu medic), 1 autospecială pentru transport personal și victime multiple, 2 autoscări, descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori.

Cu toate eforturile depuse de echipajele de intervenție, în condițiile de manifestare a incendiului (degajări mari de fum, flacără) și a posibilităților de amplasare a autospecialelor, 2 persoane au decedat în apartamentul la care s-a produs incendiul, iar alte 5 au fost expuse la fum, fără a necesita transportul la spital”, potrivit ISUBIF.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, la un bloc cu opt etaje din Bucureşti, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Zece adulţi şi un copil au primit primul ajutor de la echipajele SMURD. Două dintre victimele adulte au murit.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri