Video Inundațiile au făcut prăpăd în țară. Puhoaiele au distrus sute de gospodării și mașini, mai multe familii au rămas complet izolate

Data actualizării: Data publicării:
Inundațiile continuă să facă ravagii în țară
Inundațiile continuă să facă ravagii în țară. Foto: Capturi foto Digi24

Inundațiile continuă să facă ravagii în Dolj. O femeie a fost luată pe brațe de jandarmi și salvată din calea apelor. Furtunile au provocat dezastru și în alte județe din sud-vestul țării, aflate sub cod roșu de vreme rea. Ploile din ultimele zile au umflat apele râurilor, iar puhoaiele au intrat în sute de gospodării. În plus, un drum comunal din Vâlcea a fost rupt de apele învolburate, iar șapte familii sunt acum izolate de restul lumii. Iar în Dolj, o localitate a fost inundată de două ori într-o singură zi. Oamenii de acolo sunt disperați. Și pericolul în zonă nu a trecut încă. Hidrologii au extins codul roșu de inundații până la prânz.

Captivă în gospodăria măturată de ape, o bătrânică din Cernățești, Dolj, a avut nevoie de intervenția jandarmilor pentru a scăpa din mijlocul viiturii. Un pârâu ieșit din Matcă a inundat 10 gospodării.

La Ciuperceni, în județul Gorj, pompierii au avut o intervenție extrem de dificilă. S-au luptat ca să salveze o femeie prinsă între două viituri.

Ploile torențiale au făcut ravagii și în Vâlcea. În comuna Stoenești, pârâul Govora a ieșit din matcă și a rupt singurul drum de acces spre satul Budurăști. 7 familii sunt complet izolate.

Altă localitate, același județ. În Ocnele Mari, Vâlcea, a fost nevoie de intervenția utilajelor grele, ca să fie curățat drumul de noroi.

La Naidăș, în Caraș-Severin, viitura s-a ridicat până aproape de capota mașinilor. Oamenii nu au putut decât să privească neputincioși din case puhoiul care mătura totul în calea sa.

Inundațiile au făcut prăpăd și în județul Dolj. 60 de persoane au fost evacuate, după ce casele s-au umplut cu apă în doar câteva minute. Oamenii au reușit să mai salveze doar câteva dintre păsările și animalele din gospodărie.

Din cauza ploilor din ultimele zile, și locuitorii de pe malul râului Raznic sunt în pericol.

La Gropanele, exact când oamenii sperau că vremea se îndreaptă, a început din nou să plouă torențial.

Iar în Botoșești-Paia, mai multe mașini au fost scoase cu tractorul din mijlocul apelor, altfel riscau să fie luate de puhoi.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri