Bărbatul suspectat că a vandalizat patru mașini în curtea Parlamentului a fost reținut. El avea un briceag asupra lui

Data actualizării: Data publicării:
Protesters throw toilet paper and spit on the windshield of a car belonging to a diplomatic mission as they storm the Romanian Parliament entrance during a protest in front of the headquarters of the Romanian Parliament in Bucharest, December 21, 2021
Mai multe mașini au fost vandalizate în timpul protestului de marți, de la Parlament. Foto: Profimedia

Jandarmii au reținut marți și dus la poliție, la audieri, un bărbat suspectat că a vandalizat patru mașini în curtea Parlamentului, în timpul protestului AUR din cursul dimineții. Bărbatul avea un briceag asupra lui. Până acum, jandarmii au identificat 14 organizatori ai protestlui și aproape 170 de participanți. Organizatorii au fost amendați cu câte 10.000 de lei.

ACTUALIZARE 23.25 Protestatarul suspectat că a vandalizat marți patru mașini în curtea Parlamentului a fost reținut pentru 24 de ore, informează Digi24. El a fost găsit pe Bulevardul Libertății și dus la secția de poliție.

Bărbatul se numește Gheorghe Florin Aurelian și a fost reținut pentru „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „distrugere”, „violarea sediului profesional” și „portul fără drept de obiecte periculoase”.

La percheziție, anchetatorii au găsit asupra lui o mască de gaze militară, un briceag, seringi sigilate și o stație de emiție-recepție.

Știrea inițială

Jandarmeria a anunțat marți seară, într-un comunicat, că patru mașini au au fost vandalizate la protestul de la Parlament, iar doi dintre proprietarii acestora au depus plângere. De asemenea, jandarmii au reținut și dus la poliție „un bărbat de 50 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere, asupra celor 4 autovehicule, prin pulverizarea cu vopsea”, se mai arată în comunicat.

„Cel în cauză a fost depistat de jandarmi, pe Bulevardul Libertății, din municipiul București, iar în urma controlului corporal și al bagajelor, asupra acestuia au fost găsite mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză, printre care o mască de gaze militară, două cartușe filtrante, un briceag multifuncțional, seringi sigilate, precum și o stație de emisie-recepție.

Față de bărbat, se efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 372 din Noul Cod Penal, respectiv Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, mai precizează Jandarmeria.

Organizatori identificați și amendați

În același comunicat se mai arată că până acum au fost identificați 14 organizatori ai protestului, precum și aproape 170 de participanți, care au fost amendați.

„Până în prezent, din verificările efectuate, a reieșit că 14 persoane, din cadrul a 6 organizații, autointitulate civice, respectiv din cadrul unui grup parlamentar, s-au erijat în organizatori ai manifestării publice neautorizate, fapt pentru care au fost aplicate acestora 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 140.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 60/1991, privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

De asemenea, au fost identificate alte 167 de persoane participante la manifestarea publică și s-au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 34.300 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, Legii nr. 60/1991 și Legii nr. 61/1991”, potrivit comunicatului.

Sute de oameni au pătruns marți în curtea Parlamentului, după ce au forțat o poartă, pentru a protesta împotriva legii certificatului verde. Ei au trecut de cordonul de jandarmi și au încercat să intre chiar în clădirea Parlamentului. 

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...