Video&Foto Cultură de canabis de 4.000 de metri pătrați, ascunsă în pădure. Traficanții aveau camere de supraveghere video și sistem de irigare

Data actualizării: Data publicării:
cnabis ambalat in pungi

Procurorii DIICOT au descoperit o cultură de canabis în zona rurală a judeţului Timiş, care se întindea pe o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi şi care era „camuflată” într-o zonă cu vegetaţie deasă. Cultura era supravegheată cu camere video și avea instalat un sistem de irigații care aducea apă de la un râu din apropiere. Opt persoane au fost reţinute în acest caz.

Cultura a fost înființată anul acesta de șase dintre inculpați, fiind amplasată într-o zonă rurală a județului Timiș, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați. Pentru a nu fi observată și a se asigura necesarul de apă, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie densă și în proximitatea unui râu, fiind irigată printr-un sistem de ţevi și racorduri, se arată într-un comunicat DIICOT.

Totodată inculpații au luat măsuri de supraveghere, instalând mai multe camere video cu transmitere live, ascunse în vegetația densă din proximitatea plantației, în scopul depistării unor potențiali hoți, dar și pentru a observa o eventuală intervenție a poliției.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alți doi inculpați, care au aflat despre existența culturii de canabis, au început să recolteze, în mod repetat, cantități mari de plante, pe care le-au depozitat în mai multe locații de pe raza județului Timiș.

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au făcut joi 11 percheziții pe raza județului Timiș, fiind identificate și ridicate, dintr-un canton, cantitățile de 400 de kilograme de plante de canabis, 60 de kilograme de muguri de canabis și 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Vineri dimineață, anchetatorii, împreună cu jandarmii ridică plantele de canabis din cultura ascunsă lângă râu, pe o suprafață de aproximativ 3.000-4.000 metri pătrați.

Cei opt inculpați vor fi prezentați în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cultura de canabis se întindea pe o suprafață de 3-4.000 de metri pătrați. Foto: DIICOT
Cultura de canabis se întindea pe o suprafață de 3-4.000 de metri pătrați. Foto: DIICOT

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri