Mihaela Agheniţei, fost procuror DNA, acuzată de favorizarea lui Mihail Boldea

Data publicării:
boldea mediafax

Potrivit unui comunicat al CSM, percheziţia domiciliară a fost încuviinţată în 25 martie.

Patru zile mai târziu, Secţia pentru procurori a încuviinţat şi percheziţia informatică asupra mediilor de stocare a datelor şi sistemelor informatice ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliul şi reşedinţa procurorului.

Solicitările pentru derularea percheziţiilor au fost prezentate Secţiei pentru procurori a CSM de către DIICOT – Structura Centrală.

DIICOT precizează astăzi, într-un comunicat, că procurorul este cercetat în legătură cu anchetarea cazului Mihail Boldea. Mihaela Agheniţei a fost pusă sub învinuire pentru favorizarea infractorului, denunţare calomnioasă şi represiune nedreaptă.

„În sarcina acesteia s-a reţinut faptul că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu intenţie, a instrumentat un dosar penal în care a dispus trimiterea în judecată a doi inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 257 alin. 1 C .p. (trafic de influenţă – n.r.) cu referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, în scopul asigurării beneficiului dispoziţiilor art. 19 din Legea nr. 682/2002 (protecţia martorilor -n r.), inculpatului Mihail Boldea, anterior trimis în judecată, prin rechizitoriul DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit articolului 19 din Legea 682 din 2002, „persoana care are calitatea de martor, şi care a comis o infracţiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecăţii denunţă sau facilitează identificarea şi tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârşit astfel de infracţiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege”.

Mihail Boldea era citat aproape zilnic la DNA, unde stătea câte 5 - 6 ore în biroul Mihaelei Agheniţei

Fostul deputat şi procurorul DNA se cunoşteau de mai mult timp, de pe vremea când Mihail Boldea lucra ca avocat în Baroul Galaţi. Acesta ar fi sedus-o pe magistrată ca să o convingă să facă ce vrea el, spun anchetatorii.

Iar Boldea ar fi ajuns să fie cercetat chiar de ... iubita lui.

„Astfel, s-a stabilit că în timpul audierilor efectuate la sediul DNA - ST Galaţi, între învinuita Agheniţei Mihaela şi numitul Boldea Mihail s-a dezvoltat o relaţie sentimentală, care a condus la încălcarea dispoziţiilor legale de către învinuită în efectuarea instrucţiei penale, cu scopul vădit de a-l ajuta pe denunţător, pentru a i se putea aplica prevederile referitoare la reducerea la jumătate a cuantumului pedepsei”, se arată în referatul DIICOT.

După ce denunţul a fost făcut, Mihaela Agheniţei s-ar fi ocupat personal de dosar, susţine acuzarea. Ea a trimis în judecată persoanele reclamate, deşi nu ar fi avut probe împotriva lor.

Procurorii spun că magistratul s-a asigurat că fostul deputat nu ajunge în Penitenciarul Galaţi. L-a ţinut aproape, în arest, motivând că acesta trebuie audiat. Astfel că Boldea era citat aproape zilnic la DNA, unde petrecea 5-6 ore pe zi în biroul procurorului.

„(...) în urma verificărilor efectuate s-a constatat că în intervalul aprilie - noiembrie 2012, numitul Boldea Mihail a fost prezent la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi de 71 de ori, ceea ce constituie practic 15 săptămâni lucrătoare, timp petrecut în exclusivitate în compania magistratului procuror Agheniţei Mihaela”, scriu procurorii DIICOT în referat.

Acolo, potrivit DIICOT, Mihaela Agheniţei l-ar fi sfătuit în legătură cu strategia de apărare pe care ar trebui să o abordeze într-un alt dosar în care Boldea era cercetat.

„Ca urmare a acestei relaţii sentimentale, învinuita Agheniţei Mihaela a început să disemineze către numitul Boldea Mihail informaţii confidenţiale din dosarele pe care le instrumentează (...), primind de la acesta instrucţiuni şi sfaturi cu privire la modul de acţiune şi conduita pe care trebuia să le adopte în cursul cercetărilor”, au stabilit procurorii DIICOT.

Procurorul DNA Galaţi, Mihaela Agheniţei, este doctor în drept. Ea a absolvit două facultăţi cu nota 10 şi a început cariera de procuror în urmă cu 19 ani.  

Mihail Boldea, acuzat că a prejudiciat trei ministere

Procurorii de la DIICOT Galați susțin că frații Valentin și Mihail Boldea, fost parlamentar român ar fi înșelat statul român cu aproximativ 450.000 de euro. Aceștia ar fi falsificat mai multe contracte, dar și chitanțe, pentru a fi folosite în mai multe contracte derulate cu statul pentru reabilitarea unor școli sau spitale din Galați.

Conform procurorilor, în acest fel au fost înșelate trei ministere, al Sănătății, al Mediului și Ministerul Educației.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...