Percheziții DNA la locuința și biroul vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj în legătură cu mai multe contracte de achiziții

Data actualizării: Data publicării:
dorin tascau
Procurorii din Craiova au descins joi la locuința, dar și la biroul vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj, Dori Tașcău. FOTO: Captură Digi24

Procurorii din Craiova au descins joi la locuința, dar și la biroul vicepreședintelui Consiliului Județean Gorj. Ar fi vorba despre un dosar de corupţie legat de modalitatea în care au fost încheiate de către funcţionarii publici contracte de achiziţii cu diverse societăţi comerciale.

Procurorii DNA efectuează joi percheziţii la sediul CJ Gorj şi în alte locaţii, într-un dosar de corupţie legat de modalitatea în care au fost încheiate de către funcţionarii publici contracte de achiziţii cu diverse societăţi comerciale, au declarat, pentru Agerpres, surse judiciare. Potrivit surselor, anchetatorii ridică documente de la CJ Gorj şi din alte 12 locaţii. 

Vicepreședintele CJ Gorj, Dorin Tașcău, a confrmat că au loc descinderi la casa lui din Tîrgu Jiu și la biroul din consiliu. El a negat că ar fi administratorul firmelor vizate de anchetatori.

Potrivit unor surse Digi24, numele lui a apărut recent în interceptările făcute de DNA în dosarul de corupție în care e vizat fostul director al Termocentralei Rovinari, Iosif Chircă, trimis în judecată pentru luare de mită.

Dorin Tașcău, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj: O echipă de la DNA Craiova s-a prezentat pentru percheziții la domiciliu și la Consiliul Județean. Mi-au spus că e vorba de o serie de activități, articolul 12, activități financiare că n-am dreptul ca vicepreședinte de Consiliu Județean să fac activități economice. Ei cred că firmele respective sunt administrate de mine. Nu sunt administrate de mine. Mă rog, o să vedem. Le-am pus la dispoziție tot ce e.

Reporter: Aveți firme, sunteți administrator sau asociat?

Dorin Tașcău: Nu. Asociat am dreptul să fiu, sunt într-una dintre ele, dar în rest nu administrez.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri