Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Rezervistului Militar: România se bucură de cele mai solide garanţii de securitate din istoria sa

Data publicării:
klaus iohannis inainte de face declaratii
Administraţia Prezidenţială a anunţat marţi că preşedintele Klaus Iohannis merge la ora 15.00 la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti. Foto: Profimedia

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Rezervistului Militar, în care afirmă că rezerviştii militari sunt veritabile modele de urmat pentru tinerele generaţii şi îi încurajează pe aceştia să rămână implicaţi în dezvoltarea societăţii civile. „Astăzi, când suntem martorii războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, România se bucură de cele mai solide garanții de securitate din istoria sa, iar acest fapt se datorează, în mare măsură, sacrificiului și activității militarilor noștri în rezervă”, a transmis șeful statului.

„Îi omagiem astăzi pe rezerviştii militari, care au slujit cu multă dăruire patria sub drapelul tricolor şi care sunt pregătiţi să contribuie în orice moment la apărarea naţională cu experienţa şi competenţele pe care le-au dobândit pe parcursul carierei militare. În aceeaşi măsură, îi sărbătorim şi pe rezerviştii voluntari, care se instruiesc permanent pentru a putea interveni, la nevoie, în apărarea ţării. Rezerviştii militari, femei şi bărbaţi deopotrivă, se bucură de respectul şi aprecierea noastră profundă pentru profesionalismul dovedit în anii de activitate. Veritabile modele de urmat pentru tinerele generaţii de militari, rezerviştii au jucat un rol esenţial în conturarea parcursului euroatlantic al României şi în dezvoltarea profilului ţării noastre de furnizor de securitate în regiune şi aliat puternic, credibil şi robust în cadrul NATO”, spune şeful statului în mesaj, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

El afirmă că, în prezent, „când suntem martorii războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei, România se bucură de cele mai solide garanţii de securitate din istoria sa, iar acest fapt se datorează, în mare măsură, sacrificiului şi activităţii militarilor noştri în rezervă”.

„Dragi rezervişti militari, aţi avut o contribuţie majoră la modernizarea Armatei, la creşterea gradului de interoperabilitate şi la construirea prestigiului de care se bucură ţara noastră din partea Aliaţilor şi partenerilor noştri. Îndeplinirea cu succes a misiunilor şi a operaţiilor sub egida ONU, NATO şi a Uniunii Europene, la care aţi luat parte în Afganistan, Irak, Mali şi Balcanii de Vest, precum şi în alte zone fierbinţi de pe glob, în decursul ultimelor trei decenii, reprezintă repere ale profesionalismului şi spiritului de sacrificiu caracteristice Armatei României. Ca rezervişti, vă încurajez să rămâneţi implicaţi în dezvoltarea societăţii civile prin cultivarea valorilor morale şi naţionale care v-au ghidat în cariera militară. La mulţi ani!”, a transmis şeful statului.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...