Managerul spitalului din Piatra Neamț: Mutarea pacienților dintr-o zonă în alta e frecventă. Sunt circuite avizate de DSP din aprilie

Data actualizării: Data publicării:
Personal medical mută pacienți după incendiul din Spitalul Județean Piatra Neamt,
Personal medical mută pacienți după incendiul din Spitalul Județean Piatra Neamț Foto: Inquam Photos/tvmneamt.ro/Flavius Corfu

Managerul spitalului din Piatra Neamț, Lucian Micu, a declarat la Digi24 că este o practică frecventă mutarea pacienților dintr-o zonă în alta pentru a pregăti alte saloane, dacă apar bolnavi cărora li se accentuează boala.

"Nu este vorba de mutarea în secția nouă, ci este vorba de o mutare între cele două secții ATI cu aviz de la DSP încă din luna aprilie, de când spitalul a fost declarat suport COVID.

Are circuite aprobate. Etajele 2 si 3 sunt etaje ATI și este o practică frecventă pentru mutarea pacienților de la un etaj la altul în funcție de numărul de pacienți. Pacienții nu au fost mutați pe structura nouă. Acea structura urma să fie avizată săptămâna viitoare.

Mutarea s-a decis la nivelul secției ATI pentru a-i avea la etajul 2.

Sâmbătă s-a făcut transferul, dar erau deja pacienți la etajul 2, doar au mai fost aduși pacienți suplimentar.

Lucrările care s-au făcut la etajul 2 au fost în altă zonă, nu unde sunt cele două saloane ATI care au fost afectate.

Autorizații de funcționare după lucrări au existat pentru circuitele pe care le avem din aprilie.

Zona nouă unde s-au crescut capacitatea și numărul de paturi nu era funcțională, nu era aparatură, nu s-a dus niciun pacient",  a declarat managerul spitalului.

El a spus că, din informațiile pe care le are, personalul medical a fost instruit pentru securitate în muncă și știa ce are de făcut în astfel de situații: "Din informațiile mele, s-au făcut instruirile și sunt semnate la zi carnetele de SSM".

Incendiul a fost raportat la ITM și încadrat ca accident de muncă, a adăugat Lucian Micu.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri