O angajată a ANSVSA îl acuză pe președintele instituției că o hărțuiește după ce a acordat un interviu Digi24

Data actualizării: Data publicării:
Fotografie cu Robert Chioveanu, președinte ANSVSA.
Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare e acuzat de o subalternă că o hărțuiește, drept răzbunare că a acordat un interviu Digi24. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare e acuzat de o subalternă că o hărțuiește, drept răzbunare. Directoarea economică a ANSVSA a dat, săptămâna trecută, un interviu la Digi24 despre mai multe deconturi ale conducerii care au fost invalidate de Curtea de Conturi. Controlul l-a determinat pe Robert Chioveanu să returneze 16 mii de lei, pentru a nu fi dat pe mâna procurorilor. Angajata Autorității îl acuză acum că a trimis-o, fără nicio explicație, să lucreze la 200 de kilometri de casă.

La o săptămână de când Digi24 a difuzat materialul despre decontările ilegale de 20 de mii de lei de la Autoritatea Sanitar Veterinară, taxate într-un raport al Curții de Conturi, șeful ANSVSA i-a cerut explicații subalternei care apare în materialul difuzat. Este vorba despre Cornelia Bilțiu Dâncuș, director economic al ANSVSA care spune că Robert Chioveanu, șeful său direct, o hărtuiește drept răzbunare pentru că a vorbit cu presa.

Cornelia Bilțiu Dâncuș, director economic ANSVSA: Am primit o notă din partea conducerii ANSVSA, prin care m-au pus să răspund la mai multe întrebări, exact ca la Poliție.

Directoarea ar fi fost întrebată cine a mandatat-o să dea interviu la Digi24, dacă îl cunoaște pe reporter și dacă a furnizat documente din cadrul instituției. Numai că în materialul difuzat de Digi24, singurul document care apare este un raport al Curții de Conturi, care este public. La nici o săptămână de la lista de întrebări, directoarea din ANSVSA a fost informată că va lucra, în următoarele 3 luni, în alt județ.

Cornelia Bilțiu Dâncuș, director economic ANSVSA: Eu nu pot pleca din București, pentru că sunt singur întreținător a doi copii minori.

Directoarea susține că nu este la prima cionire cu președintele instituriei. Primul episod ar fi avut loc anul trecut, când i-a atras atenția că o serie de plăți către medicii veterinari nu sunt legale.

Cornelia Bilțiu Dâncuș, director economic ANSVSA: Mi s-a blocat ușa biroului, am fost dată afară din birou, am stat 4 zile pe holurile instituției. După 4 zile, mi-au mutat lucrurile personale, documentele, biroul, toate obiectele pe care le folosesc în activitatea de zi cu zi au fost aruncate pe jos, într-un birou în care erau foarte multe persoane. Biroul a fost demontat și așezat pe culoare.

Digi24 a cerut un punct de vedere președintelui ANSVSA și un interviu filmat, în legătură cu aceste incidente, dar am fost refuzați.

Răspunsul președintelui ANSVSA Robert Chioveanu: „Adresele înregistrate la ANSVSA cu nr. 8492/27.04.2021 și nr. 8568/27.04.2021 nu intră sub incidența Legii nr. 544/2001”.

Angajata ANSVSA spune că va contesta mutarea temporară în alt județ.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...