Video O școală proaspăt renovată din Capitală le cere părinților câte 1.400 lei pentru renovări. Reacția Primăriei S4

Data publicării:
elevi in sala de clasa
Foto: Getty Images

Caz revoltător la o școală din Sectorul 4 al Capitalei. Mai mulți părinți se plâng că au fost anunțați că trebuie să dea mulți bani pentru ca ai lor copii să aibă scaune și mese în clasă, la început de an. Asta deși unitatea de învățământ respectivă abia a fost renovată din bugetul local.

Un telespectator Digi24 care tocmai și-a înscris copilul la clasă pregătitoare la Școala 189 din București a avut un șoc atunci când a văzut cât trebuie să plătească din toamnă.

Părinții au primit deja nota de plată pentru dotările din clasă. Suma totală ajunge la 1.400 lei de persoană. Aici intră cheltuielile pentru zugrăvit, pentru cumpărarea mobilierului din sală și a echipamentelor tehnice.

Părinte: E aberant. Într-o clasă cu 25 de elevi, înmulțind sumele iese ceva ridicol.

Contactați de Digi24, reprezentanții Primăriei Sectorului 4 spun că unitatea de învățământ a fost reparată și modernizată complet din bugetul local. Așa că nu ar mai avea nevoie de amenajări.

Daniela Vișoianu - expert în educație: Dacă pedagogia e recunoscută de stat și e o școală de stat, fie ea specială, finanțarea trebuie asigurată de primărie. Dacă vorbim despre mobilier, zugrăvit, e o obligația primăriei.

Părinții se plâng că sunt obișnuiți să li se ceară bani la școală.

Părinte: Dăm la imprimante, la toate cele. Nu sunt sume mari, 10-15 lei, dar se adună acolo. Nu suntem de acord, dar pentru copii facem orice, nu? Părinții dau, dăm în continuare.

Părinte: E foarte complicat pentru că nu toți părinții își permit.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri