Video Românii fug de căldura din orașe și se refugiază la munte. Unii au venit și de la zeci de kilometri echipați cu mese și șezlonguri

Data actualizării: Data publicării:
vaci la munte
Unele familii au venit din Cluj cu rulote, corturi și mese de camping. FOTO: Captură video Digi24

Românii care s-au săturat de temperaturile extreme din marile orașe abia așteaptă weekendul să meargă la iarbă verde, la poalele muntelui. Au pornit, chiar și de la zeci de kilometri, către zonele cele mai reci, cu tot cu mese și șezlonguri.

 

Aflată la mică distanță de platoul din Padiș, Poiana Glăvoi a fost neîncăpătoare pentru sutele de români care și-au dorit să prindă un colț de verde, cât mai răcoros.

În platoul Glăvoi abia mai poți arunca un ac. Atât de multe mașini și corturi sunt. Sunt turiști veniți din țară, dar și din străinătate, în căutare de natură virgină, de trasee și de răcoare.

Unele familii au venit din Cluj cu rulote, corturi și mese de camping.

- Suntem vreo 30. Venim aici să ne simțim bine, nu ducem lipsă de nimic. Copiii se simt cel mai bine aici, fără telefoane, fără semnal, fără desene.

De o surpriză mai puțin plăcută au avut parte mai mulți turiști din Sălaj. Mâncarea pe care o lăsaseră în vale, la rece, a fost mâncată de vaci.

- Am avut un pic de neplăceri, să zicem așa, dar au fost de scurtă durată, s-au rezolvat rapid. E plăcut, e răcoare, mult mai bine ca în oraș.

An de an, zona atrage și turiști străini, în căutarea de trasee montane.

- Este foarte frumos, foarte sălbatic. Nu ne așteptam ca drumurile să fie atât de dificile.

După câteva zile de caniculă, vremea se schimbă iar. Temperaturile vor scădea brusc, chiar și cu 15 grade.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri