VIDEO. Petrecere în cel mai mare focar de COVID din țară, transmisă live pe Facebook. „Dragi polițai din Salcea, vă dau și eu un pont”

Data actualizării: Data publicării:
captura salcia
Colaj captură foto

Câțiva locuitori din comuna Salcea, din județeul Suceava, au participat la o petrecere în aer liber, în a doua zi de Paște. Comuna este în carantină totală, însă unul dintre participanți a transmis live, pe Facebook, petrecerea. Acesta a și glumit, că ar vrea să le dea „un pont” polițiștilor. 11 persoane au fost identificate și amendate cu suma totală de 135.000 de lei, conform Mediafax.

La un moment dat, săteanul începe să „nominalizeze” câţiva oameni, prefăcându-se că le-ar putea da amendă pentru participarea la petrecere. „Mihai, amendă, Lucian, amendă, Daniel, amendă, Gigel, amendă”, spune bărbatul, lăsând astfel de înţeles că ştie clar faptul că încalcă ordonanţele militare pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Poliţiştii l-au identificat pe bărbat după ce au văzut înregistrarea video publicată pe Facebook.

„Astfel, în urma vizualizării videoclipului transmis live la data de 20.04.2020, pe o reţea de socializare de pe contul unui bărbat din oraşul Salcea, precum şi din cercetările desfăşurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Salcea a reieşi faptul că în 20.04.2020, bărbatul respectiv a organizat un eveniment privat (fiind vorba de un grătar) la domiciliul lui din oraşul Salcea, eveniment la care au participat mai multe persoane care nu locuiesc la respectiva adresă, deplasarea efectuându-se cu încălcarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare”, arată comunicatul transmis de Poliţie.

Între timp, 11 dintre persoanele prezente la petrecere au fost identificate şi amendate, valoarea totală a amenzilor fiind de 135.000 de lei.

„Astfel, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti au fost identificate 11 persoane prezente la eveniment (cu vârste cuprinse între 21 ani şi 56 ani) faţă de aceştia luându-se măsuri de sancţionare contravenţională pentru încălcarea interdicţiei de circulaţie impuse de ordonanţele militare, valoarea amenzilor aplicate fiind de 135.000 lei”, se mai adaugă în comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri