Alegeri în Rep. Moldova. Ciolacu: Eliminarea așa-zisei limbi moldovenești nu ar fi fost posibilă fără o administrație proeuropeană

Data publicării:
marcel ciolacu
Ciolacu e "ferm convins" că renunţarea la vize şi programul Visa Waiver vor deveni realitate din 2025. Foto: Profimedia Images

Premierul Marcel Ciolacu le urează „mult succes tututuror candidaților care reprezintă forțele democratice și proeuropene în alegerile locale de azi din Republica Moldova”. Acesta a adăugat că eliminarea așa-zisei limbi moldovenești nu ar fi fost posibilă fără susținerea unei administrații proeuropene.

„Le urez mult succes tututuror candidaților care reprezintă forțele democratice și proeuropene în alegerile locale de azi din Republica Moldova!

Baftă și colegilor din Partidul Social Democrat European!

Avem nevoie ca localitățile din Republica Moldova să fie conduse de aleși locali cu o viziune clară către valorile occidentale. Eliminarea așa-zisei limbi moldovenești nu ar fi fost posibilă fără susținerea unei administrații proeuropene în Republica Moldova”, arată mesajul lui Marcel Ciolacu pe Facebook.

Duminică au loc alegeri locale în Republica Moldova, la care vor fi aleși aproape 900 de primari și peste 11.000 de consilieri locali, potrivit platformei alegeri.md. Cea mai mare miză este în capitala Chișinău, unde se confruntă nu mai puțin de 27 de candidați, inclusiv actualul primar, Ion Ceban, creditat cu cele mai mari șanse în sondaje. Toți candidații partidului „Șansă”, al prorusului Ilan Șor, au fost excluși de la aceste alegeri, după un raport al Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova. Decizia excluderii a fost luată „din considerente de securitate naţională”, după cum a afirmat premierul Dorin Recean, făcând trimitere la războiul hibrid pe care Rusia îl duce în Republica Moldova.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri