Exclusiv Băsescu: Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană la prezidențiale, nu mă duc la vot

Data actualizării: Data publicării:
traian basescu
Traian Băsescu FOTO: Inquam Photos / Silviu Filip

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seară, la Digi24, întrebat pe cine dintre Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Mircea Geoană ar vota la prezidențiale, că, dacă acestea ar fi opțiunile, ar prefera să nu meargă la vot. Despre Ciucă spune că generalii ar trebui „să-și mănânce pensiile speciale și să lase politica pentru politicieni”, iar despre Ciolacu afirmă că „e un merticar care le învârte, le întoarce și le zăpăceşte”. În ce îl privește pe Geoană, Băsescu spune că „l-a bătut oriunde l-a prins” și că „pe cont propriu nu va intra în turul 2”.

Întrebat pe cine va vota la prezidențiale dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană, Băsescu a spus că, dacă acestea vor fi variantele, nu va merge la vot. „Ciolacu, Ciucă sau Geoană, nu mă duc la vot. Niciunul dintre ei”, a spus fostul președinte.

Băsescu, despre Ciucă: Generalii să-și mănânce pensiile speciale și să lase politica pentru politicieni

Despre candidatura lui Ciucă la prezidențiale, Băsescu a spus: „Dacă nu se produce un cutremur după locale, va fi probabil Ciolacu și generalul Ciucă, deși eu nu am încredere, România a mai fost condusă de generali, a avut Revoluția în care generalii au fost băgați până peste cap, a avut în Al Doilea Război Mondial cu general conducător, deci generali ar fi bine să stea la locul lor și să lase politica pentru politicieni. (...)Să stea să-și mănânce pensiile speciale și să lase politica pentru politicieni. (...)

Mă gândesc că liberalii au și varianta Emil Boc, care stă mult mai bine în sondaje, dacă vor să vadă lecția Firea repete să încerce cu Ciucă și nu cu Emil Boc, Să ia om de partid care să mobilizeze partidul. (...)Eu m-aș uita la oameni cu performanță politică în PSD sau PNL. Părerea mea e că au candidatul și îl ocolesc. Dacă Iohannis încă ține sub control PNL-ul și vrea Ciucă, Ciucă va fi.”

De ce nu îl votează pe Mircea Geoană

„Este evident că va candida, marea problemă e dacă va găsi un partid pentru că individual, pe cont propriu, nu va reuși să câștige prezidențiale. Nu are mașinăria de partid și nu va intra în turul 2. (...)Pe Mircea Geoană l-am bătut de două ori. O dată la Primăria Capitalei, o dată la prezidențiale, îi știu povestea cum i s-au furat lui alegerile în 2009 pe care o repetă toți cei care au fost împotriva mea. În 2009 era aliniată împotriva mea toată mass-media, excepție B1 TV. Toți erau împotriva mea și nu-și pot explica cum a funcționat criteriul că nimeni nu poate câștiga un război cu prea. Uite că se poate, în 2009 s-a demonstrat că se poate.

Nu avea cum să se fure alegerile în favoarea mea pentru că în secțiile de votare erau toate partidele reprezentate și toate erau împotriva mea, eu aveam unul singur. S-a dovedit că mie mi se furaseră câteva voturi la cele anulate. Deci, povestea asta cu Geoană a câștigat în 2009, pe Geoană l-am bătut cum l-am prins. A fost o greșeală că după ce l-am bătut la Capitală, să-ș bage și la prezidențiale împotriva mea. Nu aș aduce ca argument funcția importantă la NATO până când nu aș avea certitudinea că a fost propus statul român. Nu știu cine l-a propus, dar eu nu l-am propus. Nu cred că a fost propus de o instituție a statului român”, spune Băsescu.

„Ciolacu e un merticar care le învârte, le întoarce, le zăpăceşte”

Fostul preşedinte al României a adăugat că a crezut că Marcel Ciolacu este un om bun, însă după figura pe care a făcut-o cu Cătălin Cîrstoiu şi candidatura acestui la Primăria Capitalei, şi-a dat seama că liderul PSD „e un merticar care le învârte, le zăpăceşte, ori la Bucureşti nu merge nici la PSD, nici la PNL”.

„Am crezut că Marcel Ciolacu e un om bun, dar când am văzut ce a făcut pentru locale, m-am lămurit că e o făcătură. (...) Ciolacu e un merticar care le învârte, le întoarce, le zăpăceşte, ori la bucureşti nu merge nici la PSD, nici la PNL. Merticării d-astea provinciale cu care vine la Bucureşti, că aşa ai văzut tu că se face acolo. La Bucureşti nu se face tot aşa. Se facel altfel, mai ales că aici sunt sectoarele care trăiesc zi de zic în parteneriat şi PSD şi PNL au primarii la sectoare. Ei se întâlnesc zilnic. Organizaţia de Bucureşti e extrem de puternică. N-ai cum să vii să îi plantezi un candidat adus peste noapte. Deci cred că a greşit Ciolacu”, a mai spus Băsescu.

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri