Belgia dă asigurări că susține în continuare aderarea României la Schengen. MAE a purtat discuții cu guvernul belgian

Data actualizării: Data publicării:
luminita odobescu vorbeste de la pupitru langa steagul romaniei
Ministrul de Externe, Luminița Odobescu. Foto: Profimedia Images

Ministrul de Externe Luminița Odobescu a transmis, marți seară, că Belgia a reconfirmat sprijinul pentru aderarea României la Spațiul Schengen, după ce secretarul de stat belgian pentru migraţie şi azil, Nicole de Moor, a părut să condiţioneze extinderea viitoare a Schengen de reformarea sistemului.

„Vă mulțumim pentru sprijinul constant al Belgiei pentru aderarea noastră la Schengen”, arată un mesaj publicat pe X de Luminița Odobescu, care face referire la o declarație de clarificare a poziției transmisă de Nicole de Moor.

„Poziția Belgiei privind aderarea României și Bulgariei la Schengen nu s-a schimbat. Ambele țări sunt parteneri esențiali pentru noi în abordarea provocărilor viitoare din UE”, arată mesajul oficialului belgian, publicat marți seară pe X.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Marți, ziua în care România aștepta să obțină un vot pentru aderarea la Schengen, subiectul a fost scos de pe agenda de la Bruxelles. Din declarația secretarului de stat pentru Migrație din Belgia făcută marți, înainte de reuniunea Consiliului Justiție și Afaceri Interne, reiese că Belgia este reticentă în privința extinderii Schengen, având îngrijorări asupra capacității țărilor UE de a controla migrația și de a-și apăra granițele externe.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri