Bogdan Aurescu: România salută promulgarea legii care consacră că limba de stat a Republicii Moldova este limba română

Data publicării:
Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu susține o conferinţă de presă comună la sediul MAE din București, vineri 15 iulie 2022.
Bogdan Aurescu, ministrul de Externe. Foto: George Călin/Inquam Photos

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a salutat, miercuri, promulgarea de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a legii prin care limba română devine limba oficială din țara vecină, adăugând că decizia este întemeiată pe adevărul istoric.

"Romania salută promulgarea astăzi, de către Președintele Maia Sandu, a legii ce consacră faptul că limba de stat a Republicii Moldova este limba română. O evoluție foarte importantă, întemeiată pe adevărul istoric și care aprofundează comunitatea noastră de limbă, istorie și cultură", a transmis ministrul pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Legea, care a fost votată în parlamentul Republicii Moldova pe 16 martie, a fost promulgată miercuri.

"Astăzi am promulgat Legea care confirmă un adevăr istoric și incontestabil: limba de stat a Republicii Moldova este cea română. Îmi doresc ca limba română să ne unească pe toți cei care trăim aici și cărora ne este drag acest pământ. Noi, alături de alți peste douăzeci și șapte de milioane de oameni de pe glob, vorbim limba română, una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene. Fie că este limba noastră maternă, fie că am învățat-o pe parcursul vieții, datorită limbii române noi nu avem nevoie de traducători: ne înțelegem dintr-un cuvânt și spunem - într-un glas - că «vorba dulce mult aduce»", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Legea promulgată azi prevede înlocuirea sintagmei "limba moldovenească" cu "limba română" în toate legile Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri