Video Ciolacu, despre vila care ar fi pregătită pentru Iohannis: Am auzit de investiția de 7 milioane de euro din presă. Așa e legea

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - UNIREA PRINCIPATELOR - MORMANTUL OSTASULUI NECUNOSCU
Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marți, că nu știe pentru cine este făcută investiția de 7 milioane de euro din fondurile publice ale Regiei Autonome a Administrației Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) în vila de pe Bulevardul Aviatorilor din București, care a fost sediu PNL și apoi ALDE. „Am aflat și eu, ca și dvs., din presă de aceste sume. (...) Nu pot interzice RA APPS sau Secretariatului General să nu-și facă un plan de investiții multianual”, a mai afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă investiția este pentru președintele României, Marcel Ciolacu a răspuns: „În primul rând, nu știu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane. Am aflat și eu, ca și dvs., din presă de aceste sume. Este o vilă a RA APPS, nu este nici prima, nici ultima, unde se fac investiții. Ele au fost renunțări de la anumite partide politice. Cu certitudine, astăzi, eu, Marcel Ciolacu, nu vă pot răspunde dacă este pregătită pentru președinte sau nu, sau pentru alt demnitar”.

Chestionat despre destinația sumei considerabile care este investită în acest proiect, premierul a spus: „Se desfășoară prin RA APPS. Secretariatul General (al Guvernului – n.red.) are în subordine RA APPS, care fac licitație și...depinde câți metri pătrați are. Dacă este la 10.000 de mp, nu știu cât de gigantică este investiția”.

„Aceeași discuție a fost și la Vila Lac 1. Și v-am spus că, din punctul meu de vedere, nu este, în acest moment, o prioritate pentru Guvernul României. Acum nici nu pot interzice RA APPS sau Secretariatului General să nu-și facă un plan de investiții multianual, pentru că nici nu vreau ca știrile în acest moment să fie foarte clare, domle’, se cheltuie 7 milioane într-o lună pentru 100 de metri pătrați.

Haideți să ne vină toată informația de la RA APPS și normal că o să cer secretarului general toate informațiile și sunt ferm convins că veți avea răspunsurile”, a mai afirmat șeful PSD.

Marcel Ciolacu a mai precizat „haideți să vedem care este realitatea”.

Acesta mai spune că vila poate fi închiriată. „Altă vilă a mai fost pregătită în trecut pentru președintele Băsescu și a avut cu totul altă destinație. S-a închiriat la o sumă consistentă către o ambasadă”.

El spune că „așa e legea” când vine vorba de imobilele pregătite de guvern pentru foștii șefi de stat.

Statul român pregătește, pe repede înainte, o reședință de lux pentru un locatar misterios. Este vorba de o cheltuială de 7 milioane de euro din bani publici, necesari doar pentru renovare și amenajare unei singure vile. O investigație Recorder arată cine ar putea fi familia care va locui acolo.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri