Ciolacu: M-a întristat profund vestea morții lui Tal Haimi. Guvernul României condamnă cu fermitate terorismul

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu face declaratii
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, miercuri seara, că este profund întristat de vestea decesului lui Tal Haimi, israelianul cu cetăţenie română răpit de Hamas, şi condamnă cu fermitate terorismul şi atacurile asupra civililor.

„M-a întristat profund vestea privind decesul lui Tal Haimi, răpit de teroriştii Hamas.Transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune doamnei Ella Haimi, pe care am întâlnit-o la Bucureşti, în urmă cu mai puţin de două luni. I-am admirat curajul şi puterea. Atrocităţile comise împotriva copiilor, femeilor şi civililor trebuie să înceteze! Guvernul României condamnă cu fermitate terorismul şi atacurile asupra civililor”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Ambasada Israelului în România a transmis, miercuri seară, că este „profund îndurerată” de vestea care confirmă decesul lui Tal Haimi, israelianul cu cetăţenie română, răpit de Hamas pe 7 octombrie.

„Soţia lui Tal, Ella Haimi, a venit la Bucureşti la sfârşitul lunii octombrie pentru a cere sprijinul României în scopul intensificării demersurilor privind eliberarea ostaticilor. În acest moment de grea încercare, ne îndreptăm gândurile de compasiune şi susţinere către familia îndurerată. Ella, suntem alături de tine şi de rudele tuturor celor ucişi în mod barbar de teroriştii Hamas! Fie memoria lor binecuvântată!”, se afirmă într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

Presa din Israel a relatat că familia ostaticului israelian Tal Haimi a fost informată de către autorităţile israeliene că acesta a fost ucis la 7 octombrie de teroriştii Hamas. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri