Ciucă: Soluțiile Guvernului pentru susținerea economiei și protejarea cetățenilor au primit noi validări

Data publicării:
nicolae ciuca face declaratii de presa fotografiat din trei sferturi langa steagurile ue si nato
Premierul Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Soluțiile Guvernului pentru susținerea economiei și protejarea cetățenilor au primit noi validări, spune premierul Nicolae Ciucă. El a făcut referire la anunțul BNR privind investițiile directe străine și prognoza Comisiei Europene de creștere economică pentru România.

Investițiile străine directe în România au crescut cu peste 50 la sută în primele cinci luni ale anului, față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la un total de peste 3,7 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Naționale.

Încrederea investitorilor străini în capacitatea României de a-și dezvolta economia într-o perioadă marcată de crize multiple reprezintă unul dintre pilonii de bază ai politicilor Guvernului, alături de absorbția fondurilor europene și de investițiile naționale fără precedent în ultimii 30 de ani, spune premierul, potrivit unui comunicat de presă.

„România își menține ritmul de dezvoltare, în ciuda contextului dificil la nivel european, așa cum reiese din datele publicate astăzi de Comisia Europeană, care a revizuit, în creștere, prognoza privind avansul economiei noastre în acest an, la 3,9 la sută, față de estimările din această primăvară, de 2,6 la sută”, a spus premierul.

„Guvernul va continua politica de încurajare a investițiilor și de susținere a mediului privat, consolidând cadrul de măsuri necesare dezvoltării și modernizării țării”, a adugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri