Coaliţia de guvernare, după votul dat pentru şefia SIE

Data publicării:
guvern

Cu toate eforturile social-democraţilor de a împiedica asigurarea cvorumului de la votul pentru şefia SIE, UNPR, partid din coaliţia de guvernare, le-a stricat planurile. Votul le-a dat speranţe liberalilor, care acum se gândesc la un nou pas - moţiunea de cenzură pentru această toamnă. Asta după ce la începutul lunii un astfel de demers a picat.

„Mă gândeam azi, cu Blaga (n.r. Vasile Blaga, copreședinte PNL) în sală, văzând numărul de voturi, să ştiţi că e suficient şi necesar pentru o moţiune de cenzură. Cu acest număr de voturi pică orice guvern din România”, a spus, marţi, Alina Gorghiu, copreşedintele PNL.

Cu toate acestea, liderii social-democraţi nu sunt îngrijoraţi că guvernarea va avea de suferit. Ei se declară împăcaţi cu decizia UNPR de a susţine o propunere a preşedintelui Klaus Iohannis alături de Opoziţie.

Partidul este întărit, tot timpul PSD-ul, când a fost în situații de genul acesta, s-a strâns, a devenit mai unit”, a spus Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD.

„Majoritatea parlamentară nu s-a destrămat. Ce fel de semnal să fie îngrijorător? Vom vedea cum vor evolua lucrurile în perioda de toamnă”, a afirmat şi Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Buzău.

Va continua guvernarea până în 2016?

„Coaliţia UNPR - PSD - ALDE există şi va merge în continuare. Pe probleme de securitate naţională, domnul preşedinte al UNPR s-a exprimat în ultimii cinci ani consecvent, îl sprijnă pe preşedintele României în problemele de securitate naţională indiferent cum îl cheamă”, spune Marian Oprişan, vicepreşedintele PSD.

Dacă la PSD e linişte, colegii din Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) spun că e nevoie ca Victor Ponta să revină în ţară cât mai repede pentru ca lucrurile în coaliţie să se lămurească.

Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament, fără îndoială, îmi ridică şi mie nişte semne de îndoială referitoare la modul în care funcţionează coaliţia guvernamentală şi majoritatea. Vreau să cred că este doar o defecţiune de parcurs şi, de aceea, cred că este nevoie ca odată cu revenirea premierului în ţară să facem o discuţie foarte serioasă”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Nu este prima dată când UNPR votează alături de Opoziţie. S-a mai întâmplat la şedinţa pentru Strategia Naţională de Apărare. Atunci spuneau, ca şi acum, că respectă interesul naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Adriana Bahmuțeanu, revoltată după ce Selly a ținut un discurs la NATO: „Ce legătură are el, de ce nu...
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Franța dă Ucrainei rachete Aster de apărare aeriană. România nu dă Patriot, deși „nu e descoperită"
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Când ar fi apărut problemele dintre Jennifer Lopez și Ben Affleck. Un apropiat a rupt tăcerea: „Nu erau pe...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...