Video Cum își apără Cătălin Cîrstoiu averea: „Sunt un om cinstit. Am muncit timp de mai bine de 20 de ani de mi-au sărit capacele”

Data actualizării: Data publicării:
catalin cirstoiu
Cătălin Cîrstoiu spune că nu a luat niciodată mită. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat, vineri, referitor la averea pe care o deține, că el, împreună cu soția lui, au muncit timp de mai bine de 20 de ani, „de le-au sărit capacele”, pentru a-și construi o reputație și un renume profesional. El a mai adăugat că nu a încălcat nicio lege și că e un om cinstit și nu are de gând să ascundă cine e sau ce face.

„Eu, de mai bine de 20 de ani, împreună cu soția mea, am muncit de ne-au sărit capacele, pe românește, ca să ne construim o reputație, un renume profesional și ca să facem bine. Dacă astăzi sunt unii interesați să transforme munca unor oameni într-un subiect de dezbatere publică e treaba lor. Eu nu am încălcat nicio lege și să ne lămurim. Ce e bine? E bine să fii fără un ban în buzunar și să te duci într-o funcție publică pentru alte interese sau e bine să te duci că ești convins că poți să faci ceva în plus, necontând acest aspect?”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

El a explicat că în declarația sa de avere sunt trecute toate activele pe care le deține la societățile comerciale la care e acționar.

„Persoanele juridice dețin patrimoniu, am plătit taxe, am plătit impozite. Tot ce am dobândit am dobândit prin muncă. Nu am nimic de ascuns. Ce ați fi vrut? Să merg cu trotineta sau cu o bicicletă sau cu o mașină mai ieftină și să o ascund în garaj? Nu. Eu sunt un om cinstit și nu am de gând să ascund cine sunt sau ce fac”, a mai spus Cîrstoiu.

Medicul spune că nu a luat niciodată mită

De asemenea, a afirmat că nu a luat niciodată mită.

„Sunt bani munciți din conturile personale. Mită nu am luat niciodată. E o abordare care e incorectă și nu încercați să duceți discuția înspre niște oameni care au muncit și să coborâți totul în derizoriu”, a mai spus candidatul PNL-PSD la Primăria Capitalei.

O investigație Hotnews.ro a dezvăluit vineri că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Capitalei, deține, pe lângă o avere consistentă trecută în declarația de avere, încă o serie de bunuri de mare valoare - mașini și apartamente lux - achiziționate prin intermediul firmelor la care este acționar.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, spunea la lansarea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu că directorul Spitalului Universitar „nu e interesat de afaceri”.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri