Exclusiv Firea, despre Ciolacu: Au fost oameni care ne-au intoxicat și ne-au învrăjbit unul împotriva celuilalt

Data actualizării: Data publicării:
ID256193_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Marcel Ciolacu și Gabriela Firea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PSD București, Gabriela Firea, a declarat vineri seară, la Digi24, întrebată dacă există o luptă cu Marcel Ciolacu pentru supremație în partid, că au existat persoane care au încercat să-i învrăjbească unul împotriva celuilalt cu informații false. Firea susține că lui Ciolacu i s-a spus că ea va cere să crească politic dacă va candida și va câștiga Primăria Capitalei, însă că acest lucru nu e adevărat. Ea mai spune că a avut „discuții lămuritoare” cu șeful PSD în acest sens, iar mai apoi și-au promis că vor comunica mai bine pentru a evita „tot felul de gânduri negative”. 

Întrebată dacă există o competiție pentru supremație în PSD între ea și Marcel Ciolacu, Firea a răspuns: „Categoric nu. Am afirmat faptul că sunt mai mult decât onorată pentru poziția pe care o am în partid, sunt președinte al PSD București și prim-vicepreședinte la nivel național, nu vizez o altă calitate, dimpotrivă. Sunt în această echipă, în susțin în continuare pe președintele partidului și premierul Marcel Ciolacu. Într-adevăr au fost momente în care atât mie, cât și lui, diferiți oameni care nu pot fi considerați prieteni ai partidului, probabil că ne-au intoxicat și urmărind să ne învrăjbească unul împotriva celuilalt cu tot felul de informații care nu erau reale. N-aș vrea să dau numele acelor colegi din interior și din exterior. Trebuie să ne adunăm puterile să îi convingem pe oameni ca noi suntem soluția și să ne apucăm de treabă din nou. Acum luptăm ca să muncim mai mult”. 

Despre afirmația potrivit căreia i-ar da în scris lui Ciolacu faptul că nu vrea șefia PSD dacă va câștiga Capitala, Firea a spus: „Da, pentru că mi se spunea acest lucru că nu sunt candidat pentru că dacă voi câștiga, se presupune că...(cine?)diferite persoane și nu vreau să le pronunț numele, nu domnul președinte Ciolacu, alte persoane îi spun că eu voi solicita să cresc și din punct de vedere politic și cumva acest lucru nu ar fi de dorit, dar noi ne-am lămurit. Cel puțin între noi, am avut discuție personală și cred că toată această perioadă s-a îndepărtat de noi. E normal să avem discuții lămuritoare, pentru că de multe ori, mai ales prins de cotidian, de actualitate, de rutina zilnică, suntem tentați, și pe fondul oboselii și stresului să credem tot felul de lucruri”.

Ce a discutat cu Ciolacu

„A fost o discuție foarte bună. Ne-am promis că dacă vom mai afla astfel de lucruri să le comunicăm, să nu le ținem doar pentru noi și să ne facem tot felul de gânduri negative, să le spunem imediat cum le aflăm, tocmai pentru a șterge orice urma de îndoială și să mergem constructiv înainte. Avem mult prea multă treabă și multe de făcut împreună ca să ne putem permite astfel de situații conflictuale la vârful partidului. Eu oricum încerc să învăț din greșeli pentru că mie mi s-a creat o imagine nedreaptă ca fiind o persoană conflictuală(...). Cred că mi se trage de la conflictul cu fostul președinte Liviu Dragnea, dar eu nu făceam decât să-mi exprim o nemulțumire pentru faptul că a insistat să introduc în programul de guvernare local câteva idei(...)”, a mai spus Firea. 

Editor : Loredana Bancăș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri