Din culisele organizării vizitei de stat a lui F. Hollande

Data actualizării: Data publicării:
hollande si luca niculescu facebook

Vizita de stat a lui Francois Hollande în România a fost pregătită luni de zile şi a impus implicarea nu numai a Guvernului, ci şi a ministerelor. Este prima vizită de stat pe care preşedintele francez o face în acest an într-o ţară europeană, a afirmat la Digi24 ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu.

"Vizita de stat a fost prima vizită a unui preşedinte francez în ultimii 20 de ani, arată importanţa relaţiilor dintre ţările noatre. A început pe 12, că atunci a sosit Francois Hollande în România, s-a terminat ieri seară foarte târziu, spre miezul nopţii.

E o vizită importantă. Am văzut felul în care a fost acoperită, dar a fost o vizită importantă şi pentru Franţa. Hollande nu cred că a mai fost anul ăsta într-o ţară europeană în vizită de stat. Şi în general, vizitele pe care le-a făcut, acestea sunt foarte scurte, e vorba de ţările europene, câteva ore, câteodată face şi două ţări într-o zi. E preşedintele cel mai felicitat din Europa.

Deci faptul că preşedintele francez a stat atât în România e de o importanţă deosebită”, a declarat la Digi24 Luca Niculescu, ambasadorul României în Franţa.

El a explicat ce înseamnă vizită de stat şi a făcut precizări privind organizarea unui eveniment de o asemenea importanţă.

„Am pregătit-o luni de zile şi au fost foarte mulţi oameni implicaţi de partea franceză. Lucrau foarte bine cu Ambasada Franţei la Bucureşti. În România, Guvernul, Ministerul de Externe, Ministerul Culturii au lucrat la toată dimensiunea. E o vizită cu multe ceremonii, cum a fost primirea de la Cotroceni cu Garda de Onoare. În general e o deplasare şi în provincie, a fost cazul şi acum cu deplasarea de la Braşov. Este un protocol ceva mai sofisticat.

A venit cu o delegaţie de 30 de oameni de afaceri. Au fost mulţi oameni de afaceri, au venit în mai multe avioane nu foarte mari, oameni de afaceri, oameni din cultură, din media. Oamenii de afaceri au venit pentru că a existat şi acel forum economic la Măgurele. Întreprinderile franceze sunt foarte prezente în România - 38 din cele 40 mari întreprinderi franceze sunt aici, în ţară, investiţiile franceze sunt serioase, schimburile cumerciale sunt mari, cu un excendent în favoarea Românie, sunt peste 7 miliarde de euro”, a declarat Luca Niculescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri