Kelemen Hunor: Cu chiu cu vai au găsit un candidat comun, acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat

Data actualizării: Data publicării:
hunor face declaratii
Kelemen Hunor, președintele UDMR. Foto: Inquam Photos

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o „bâlbâială politică de neiertat”, situaţie din care ar decurge întrebarea dacă există vreo strategie pentru viitorul României, în condiţiile în care pentru Bucureşti alianţa nu a găsit o propunere comună.

„Este greu să găseşti cuvinte la o astfel de întoarcere, fiindcă până acum, cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează şi merg separat. Este o bâlbâială din punct de vedere politic de neiertat şi, în afară de a constata că nu a existat o strategie, e o lipsă de strategie pentru Bucureşti, sigur, este un pic de gândit oare dacă există vreo strategie pentru viitorul României din partea coaliţiei, dacă pentru Capitală n-au găsit un candidat comun, cu toate că au zis că merg împreună şi au abandonat candidatul în câteva ore. Deci, din acest punct de vedere, sigur rămâne o întrebare cine a greşit, dacă a greşit şi dacă există o gândire pe termen mediu, pe termen lung pentru România, dacă ei nu au reuşit pentru Bucureşti. Dacă vreau să fiu un pic ironic spun şi eu că 'urmărim cu atenţie şi cu puţină îngrijorare' ceea se întâmplă în această coaliţie. Şi încă o dată vedem că nu există stabilitate politică. Putem afirma că există o instabilitate politică”, a declarat, pentru Agerpres, liderul UDMR.

Potrivit acestuia, nimeni nu mai vorbeşte despre inflaţie, în condiţiile în care România este pe primul loc în regiune la acest capitol.

„Dincolo de această bâlbâială, sigur, nimeni nu mai vorbeşte despre inflaţie. În primul trimestru, România a depăşit media zonei, deci are, poate, cea mai mare inflaţie, în condiţiile în care anul trecut a fost din această zonă într-o situaţie mai bună. Când mă refer la zona noastră, mă refer la Bulgaria, Ungaria, România, Polonia, Cehia, Slovacia. Deci, astăzi, noi suntem pe primul loc. Este o inflaţie mai mare în România în primul trimestru decât în celelalte state şi acest lucru înseamnă că deciziile luate de anul trecut, inclusiv soluţiile în bugetul de stat, Legea bugetului, plus tot ce au făcut în zona taxelor şi impozitelor, toate improvizaţiile, au generat o inflaţie mai mare decât era de aşteptat, în condiţiile în care preţurile la energie n-au crescut, consumul nu indică o inflaţie şi nici economia nu ar fi trebuit să producă o inflaţie”, a explicat Kelemen Hunor.

El a susţinut, totodată, că investiţiile au fost stopate sau au fost foarte mult reduse.

„Vedem că din PNRR, de exemplu, în zona de sănătate pentru medicii de la ţară, pentru renovarea, pentru reabilitarea clădirilor, cabinetelor medicale nu se plăteşte. Deci, ori firmele intră în faliment, ori oamenii aduc banii de acasă. Şi acum toată lumea este preocupată de ce se întâmplă în Bucureşti. În Bucureşti, probabil, şansele lui Nicuşor Dan au mai crescut cu această decizie”, a transmis preşedintele UDMR. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri