Klaus Iohannis l-a asigurat pe Dorin Recean că România sprijină Republica Moldova în gestionarea provocărilor de securitate

Data publicării:
iohannis original_primirea_prim-ministrului_republicii_moldova_dorin_recean_1_martie_2023_35
Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean (stânga) și președintele Klaus Iohannis. Foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis l-a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean. Șeful statului a reiterat „mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca și a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina”.

„În cadrul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis a adresat înaltului oficial de la Chișinău felicitări pentru alegerea în noua funcție și a evocat dialogul aprofundat și constant, purtat la nivel politic, necesar pentru luarea deciziilor care să ducă la avansarea agendei bilaterale, precum și a parcursului european al Republicii Moldova.

Președintele României a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca și a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina, mesaj care a fost transmis și cu prilejul întrevederii recente avute cu Președintele Maia Sandu, la 23 februarie 2023.

Discuția cu Prim-ministrul Republicii Moldova a prilejuit evaluarea stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi și interconectivitate, sănătate, educație și societate informațională. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în context, necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor românești și ameliorarea mediului de afaceri.

Președintele României a evidențiat asistența multidimensională pe care țara noastră o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă. De asemenea, au fost discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe.

Prim-ministrul Dorin Recean a adresat mulțumiri pentru sprijinul consistent și prompt oferit de România de fiecare dată când Republica Moldova s-a aflat în dificultate. De asemenea, a exprimat recunoștința autorităților de la Chișinău pentru asistența bugetară directă, precum și pentru susținerea constantă în parcursul european al Republicii Moldova.

Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazat pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, arată un comunicat de presă emis de Administrația Prezidențială.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a promis Republicii Moldova susținere fermă în fața tensiunilor și încercărilor de destabilizare. Premierul moldovean se află la București în prima sa vizită oficială. Dorin Recean a dat asigurări că Republica Moldova va face față provocărilor de securitate, în ciuda amenințărilor Rusiei din ultima perioadă. Mai mult, acesta a mulțumit României pentru ajutorul deja acordat și a ținut să transmită că Bucureștiul este cel mai important partener al Chișinăului.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...