VIDEO | Contramanifestaţie: "La Guvern toţi sunt plătiţi. Cine îţi dă o banană azi gratuit?"

Data actualizării: Data publicării:
dupa

Aproximativ 1.500 de oameni au ieşit în stradă în faţa Palatului Cotroceni, la un miting menit să arate susţinerea pentru Guvernul condus de Sorin Grindeanu. Mitingul a început în jurul orei 14.00, cu câteva zeci de participanţi, iar numărul lor a crescut, până la aproximativ 1.500, şi s-a încheiat după aproape şapte ore. În timpul protestului circulaţia rutieră prin faţa Palatului Cotroceni a fost partial blocată. Au fost şi incidente, trei persoane au fost izolate de grup după ce au aruncat cu zăpadă in oamenii strânşi la acest miting.

ACTUALIZARE 23.00. „Demisia! Demisia!” - asta s-a scandat ore bune în faţa Palatului Cotroceni, la mitingul de susţinere a Guvernului.

„Vrem guvern democrat, nu guvern tehnocrat!”.

Oamenii au stat până seara în faţa sediului Administraţiei Prezidenţiale.

„(Rep.: Ce v-a determinat să ieşiţi în stradă?) Faptul că preşedintele instigă la violenţă şi nu lasă aplicarea programului care a fost votat de majoritatea. Noi nu că ţinem cu PSD-ul, ţinem cu dreptatea! Aici se vede adevăratul miting spontan, nu cum e cel de la Guvern! Acolo toţi oameni sunt plătiţi. Cine îţi dă o banană azi gratuit, cine îţi dă hotel gratuit, de i-au adus acolo?”, spune o bătrână.

„Ceea ce se întâmplă nu mai e corect. Eu nu sunt PSD-ist, nu am votat cu PSD. Poate că ăştia or fi greşit, nu ştiu, or fi greşit, dar nu poţi să spui că ceea ce se întâmplă acum nu este normal” - afirmă un tânăr.

Protestul nu a dus lipsă de incidente, chiar dacă izolate. Un bărbat a fost scos din mulţime şi trimis acasă, după ce protestatarii l-au acuzat că ar fi încercat să îi instige.

Un altul a fost avertizat de jandarmi, dupa ce a aruncat cu zapada, în timp ce o femeie a fost scoasa din mulţime şi trimisă acasă, după ce a aruncat cu ulei.


 

 

ACTUALIZARE 18:15 - Numărul participanților la mitingul pro-Guvern, pro-OUG și anti-Johannis a ajuns la 1.500.

ACTUALIZARE - Mici incidente la manifestația pro-Guvern. Un tânăr a aruncat cu zăpadă în oameni, iar un altul a stropit cu ulei câteva persoane. Ambii bărbați au fost luați de jandarmi și urcați în dubă. 

ACTUALIZARE - Persoanele care protestează duminică, la Palatul Cotroceni, scandând „Demisia” şi „Iohannis şi ai lui, trădătorii neamului” şi afişând hârtii pe care scrie: „Susţin Guvernul legitim”, „Jos Iohannis”, „Jos Kovesi” şi „Jos labele de pe Guvern”. Unii dintre manifestanţi spun că cei care protestează în Piaţa Victoriei sunt manipulaţi, iar alţii reclamă faptul că ei trebuie să stea pe un trotuar, în timp ce la protestul din faţa sediului Guvernului este spaţiu larg de desfăşurare.

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

ACTUALIZARE. În jurul orei 16:00 erau aproape 400 de persoane care demonstrau la Palatul Cotroceni. Vedeți mai sus o galerie foto, cu imagini de la Inquam Photos (click pe prima poză pentru a le vedea pe toate celelalte).

Este vorba despre un marş paşnic, la care participă cei care susţin Guvernul Grindeanu, iar manifestaţia are loc în zona Palatului Cotroceni. Scopul mitingului este de a demonstra că protestele care au avut loc în Capitală şi în alte oraşe din ţară în ultimele şase zile nu reprezintă vocea majorităţii.

Oficial, Partidul Social-Democrat nu îşi asumă organizarea marşului care ar urma să aibă loc, însă PSD s-ar pregăti pentru un miting autorizat joia viitoare, fără ca acest lucru să fi fost, până acum, anunţat oficial.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat, duminică, pe Facebook, că partidul nu organizează niciun fel de manifestaţie în cursul acestei zile, adăugând că mesajele în acest sens de pe reţelele de socializare nu aparţin PSD.

„Partidul Social Democrat nu organizează astăzi niciun miting sau manifestaţie publică. Mesajele de mobilizare apărute pe reţelele de socializare nu sunt din partea PSD”, a scris Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri