Marcel Boloș: Investițiile despre care tot vorbesc încep să-și facă simțită prezența

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Finantelor, Marcel Bolos, da o declaratie de presa, la
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Foto: Inquam Photos / Saul Pop

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, luni seară, după ce Agenţia S&P a reconfirmat ratingul suveran al României şi perspectiva stabilă, că investiţiile la care a tot făcut referire „încep să-şi facă simţită prezenţa”. Ministrul afirmă, însă, că specialiştii externi au arătat că la capitolul reforme mai este de muncă.

„«Investiţiile pe care le finanţaţi din bani europeni vor sprijini o perspectivă de creştere economică substanţială de aproximativ 3,6%, în medie, între 2025 şi 2027», spune S&P în cel mai recent raport pentru România.

La fel ca în toamna anului trecut, ne reconfirmă ratingul suveran și perspectiva stabilă.

Deci vedem că aceste investiții despre care tot vorbesc, pe care le facem prin Politica de Coeziune și PNRR, încep să-și facă simțită prezența.

Autostrăzi, şcoli, spitale, reţele de apă şi canalizare - la asta mă refer, care ne sprijină potenţialul de creştere economică. Investiţii pentru care asigurăm cofinanţări din bugetul naţional.

S&P mai evidenţiază şi faptul că şomajul rămâne aproape de minimele istorice înregistrate.

La fel de adevărat este că la capitolul reforme încă mai avem de muncă”, a scris, luni seară, pe Facebook, Marcel Boloş.

Ministerul Finanţelor anunţă, luni seară, că Agenţia de rating S&P a reconfirmat ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută, precum şi perspectiva stabilă.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri