Prima poliță plătită de mai mulți senatori social-democrați Vioricăi Dăncilă, la două zile după ce a fost aleasă președinte PSD

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila la usa - ganea - 20190611141710_OGN_0752-01
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Senatorii au votat modificările privind votul din diaspora din Codul electoral abia din a doua încercare. La primul vot, proiectul a picat pentru că mai mulți senatori au decis să se abțină. Ar fi, de fapt, o poliță plătită Vioricăi Dăncilă, șefa PSD, pentru susținerea acordată de aceasta lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat la BNR.

Scandalul a izbucnit în momentul în care proiectul legislativ a picat la vot. Fiind vorba de o lege organică, avea nevoie de 50% plus 1, dar a primit doar 68 de voturi, cu unul în minus față de cele 69 necesare.

Au fost 15 abțineri, în condițiile în care doar UDMR a anunțat că se va abține și toate celelalte grupuri parlamentare au spus că vor vota modificările la Codul electoral. Iar grupul UDMR are doar 9 senatori.

De fapt, doar 6 abțineri au venit de la UDMR, în timp ce restul de nouă – de la senatori social-democrați.

La al doilea vot, șase dintre acești social-democrați și-au schimbat opțiunea și au votat pentru, iar proiectul a fost adoptat de prima cameră sesizată.

Liderul de grup al senatorilor PSD, Șerban Nicolae, nu a fost prezent astăzi în plen. Potrivit unor informații Digi24, atât absența acestuia, cât și abținerea de la vot a unor social-democrați ar fi o poliță plătită în urma tensiunilor cu Viorica Dăncilă, după ce aceasta a anunțat că-l susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR, decizie cu care mai mulți senatori social-democrați nu au fost de acord.

Gestul vine la numai două zile de când Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD, la Congresul extraordinar din 29 iunie. Contracandidații ei au fost Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae și Ecaterina Andronescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri